Jauna informācija par Daugavā noslīkušo nirēju. Viņš bija piesējis kāju pie bojas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmdien, 5. augustā, kāds 31 gadu vecs vīrietis, kurš aizrāvies ar niršanu un zivju medīšanu, mēģinājis nolaisties 12 metru dziļumā. Viņš Daugavā gājis bojā. Eksperti, analizējot bojāejas cēloņus, pieļauj, ka vīrietis bijis ļoti pieredzējis nirējs, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirmdienas rītā Daugavas krastā pie Ikšķiles pulcējās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, lai meklētu ūdenī pazudušu cilvēku. Sākotnējā informācija par virzienu, kur sākt meklēšanas darbus neesot bijusi konkrēta.

Vēlāk tika noskaidrots, ka darbiniekiem jāapskata kāda boja pie Ogres pilsētas robežas.

Atrodot līķi, VUGD darbinieki secinājuši, ka vīrietis ir zemūdens mednieks - ģērbts hidrotērpā un līdzās arī harpūna, taču nekur nebija atrodami skābekļa baloni, kā rezultātā niršana šādā dziļumā varējusi būt īpaši sarežģīta.

Jaunākā informācija par nirēju Juriju atklājusies vien tagad. Viņš, kā izrādās, bija piesējis savu kāju pie bojas, tāpēc viņa mirstīgās atliekas bija tik viegli atrast.

Pēc glābēju rīcībā esošās informācijas, nirējs neesot bijis iesācējs, bet gan pieredzējis profesionālis, kurā ar niršanu aizturot elpu nodarbojies vairākus gadus.

Raidījums "Degpunktā" informē, ka frīdaivings jeb niršana ar elpas aizturi Latvijā esot populārs sporta veids. Taču neskatoties uz to, ka ar frīdaivingu aizraujas aizvien vairāk cilvēku, šo niršanas veidu var skaitīt arī kā ekstremālo sporta veidu, jo, pārkāpjot drošības prasības, mednieks riskē ne tikai savainoties, bet – arī iet bojā.

Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienesta pārstāvji iesaka visiem zivju medniekiem pirms došanās ūdenī aprēķināt visus riskus un informēt radiniekus vai draugus par savu atrašanas vietu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu