Ventspilī dedzis kinoteātris, evakuēti 40 cilvēki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki dzēš mākslīgi radītā ugunsgrēka liesmas eksperimenta laikā uz Zolitūdes lielveikala "Maxima" nesabrukušās jumta daļas.
Ilustratīvs attēls: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki dzēš mākslīgi radītā ugunsgrēka liesmas eksperimenta laikā uz Zolitūdes lielveikala "Maxima" nesabrukušās jumta daļas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 11. augustā, plkst. 22.03 saņemts izsaukums Ventspilī, Pils ielā, kur divstāvu ēkā - kinoteātrī "Rio" - dega starpstāvu pārsegums, starp otro stāvu un bēniņiem 20 kvadrātmetru platībā, vēsta "BreakingLV" mikroblogošanas vietnē "Twitter", atsaucoties uz laikrakstu "Ventas balss".

Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika avakuēti 40 cilvēki. Plkst. 23.58 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 23 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Septiņas ugunsnelaimes izcēlušās Rīgā, piecas - citās pilsētās, bet vēl 11 novados.

Ugunsgrēkos izglābti 19, bet cietuši deviņi cilvēki.

Ap plkst.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Viļakas novadu, kur astoņu kvadrātmetru platībā dega garāža un tajā esošā vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Savukārt īsi pirms pusnakts saņemts izsaukums uz Bausku, kur vienā no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Svētdienas rītā Purvciemā izcēlās ugunsgrēks kādas daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka ēkā ar atklātu liesmu dega viens dzīvoklis 45 kvadrātmetru platībā. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba 18 cilvēkus, no kuriem septiņi bija saindējušies ar dūmiem. Līdztekus tika evakuēti vēl 20 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu