Reperim "A$AP Rocky" par uzbrukumu piespriež nosacītu sodu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Tiesa Stokholmā trešdien, 14. augustā, amerikāņu reperim "A$AP Rocky" Zviedrijas galvaspilsētā jūnijā notikušā kautiņa lietā, kas izraisīja fanu sašutumu un spriedzi diplomātiskajās attiecībās, piesprieda nosacītu sodu.

30 gadus vecais reperis un divi viņa grupas dalībnieki "uzbruka upurim, sitot viņu un sperot, upurim guļot zemē. Mākslinieks arī nogrūda upuri un uzkāpa viņam uz rokas", teikts spiedumā.

Trijotne "nebija tādā situācijā, kur viņiem būtu bijusi nepieciešamība uz pašaizsardzību", nosprieda tiesa.

"A$AP Rocky" jau 2. augustā atbrīvots no pirmstiesas apcietinājuma, taču viņam uz sprieduma nolasīšanu nebija jāierodas. Atbrīvoti tika arī abi repera kompanjoni un trijotne nekavējoties augusta sākumā atgriezās ASV.

Reperis un divi viņa grupas biedri bija apsūdzēti par uzbrukumu 19 gadus vecam vīrietim.

Reperis, kura īstais vārds ir Rekims Meiers, un viņa grupas biedri tiesā atzina, ka uzbrukuši 19 gadus vecajam vīrietim, bet apgalvoja, ka tā rīkojušies pašaizsardzības nolūkos.

Reperis tika aizturēts 3. jūlijā saistībā ar 30. jūnijā notikušo kautiņu.

Interneta vietne "TMZ" publicēja aculiecinieka uzņemtu incidenta video, kurā redzams, ka reperis, kurš Stokholmā bija ieradies uz koncertu, nogrūž vienu no vīriešiem uz ielas un vairākas reizes viņam iesit.

Pats reperis publiskojis savus video, kuros redzami notikumi pirms kautiņa. Tajos jauns vīrietis redzams strīdamies ar reperi, kurš vairākkārt lūdz diviem vīriešiem beigt viņam sekot. Viens no jaunajiem vīriešiem ir redzams iesitam mūziķa pavadošās grupas pārstāvim.

Prokuratūra pieprasīja apsūdzētajiem piespriest līdz sešiem mēnešiem ilgus cietumsodus.

Lieta piesaistīja starptautisku uzmanību, pateicoties ASV prezidenta Donalda Trampa komentāriem repera aizstāvībai.

» Zviedrija noraida Trampa kritiku par neiejaukšanos "A$AP Rocky" lietā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu