Autopsija atklāj jaunus faktus par pedofilijā apsūdzētā miljardiera Epsteina nāvi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV finansists Džefrijs Epsteins
ASV finansists Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

Džefrija Epsteina veiktā autopsija parādīja, ka viņam "ilgstošā laika posmā izlauzti vairāki kakla skriemeļi", trešdien, 14. augustā, ziņo laikraksts "Washington Post".

Cilvēki, kas sagatavojuši autopsijas ziņojumu, laikrakstam stāstīja, ka Epsteina kaklā salauztie kauli ietvēra hipoidālo kaulu, kas atrodas netālu no ādama ābola.

Šāda veida lūzums var notikt, ja cilvēks pats pakaras vai mirst žņaugšanās laikā, laikrakstam sacīja kriminālistikas eksperti.

66 gadus vecais Epsteins sestdien, 10. augustā, tika atrasts miris Federālā metropolīta labošanas centra speciālajā izmitināšanas kamerā Ņujorkā. Viņš atradies viens pats savā kamerā.

ASV Tieslietu departaments 13. augustā paziņojis, ka uz laiku no amata atstādināti divi cietumsargi, kuriem bija uzticēts uzmanīt pedofilijā apsūdzēto finansistu Džefriju Epsteinu, kurš savā cietuma kamerā izdarīja pašnāvību, vēsta ārzemju mediji.

Epsteins sestdien no rīta tika atrasts pakāries savā cietuma kamerā. Finansista nāve raisījusi dažādus jautājumus par cietuma darba efektivitāti, jo viņš jau iepriekš bija veicis pašnāvības mēģinājumu. Sargiem bija jāpārbauda Epsteina stāvoklis reizi pusstundā, tomēr papildu uzraudzība viņam nav nozīmēta.

Kā vēstīts iepriekš, Epsteins bija apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures. Savu vainu Epsteins bija noliedzis.

» Pedofilijā apsūdzētā ASV miljardiera Epsteina privātā sala: okeāna paradīze ar skumju reputāciju

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga - 2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu