Pedofilijā apsūdzētais ASV miljardieris Epsteins jau jūlijā bija mēģinājis veikt pašnāvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

ASV finansists Džefrijs Epsteins, kuram bija izvirzītas apsūdzības plaša pedofilijas loka uzturēšanā, sestdienā, 10. augustā, izdarījis pašnāvību savā cietuma kamerā. Jaunākā informācija liecina, ka miljardieris jau iepriekš mēģinājis aiziet no dzīves būdams apcietinājumā, vēsta BBC.

Tiek ziņots, ka jūlijā Epsteins mēģinājis veikt pašnāvību pēc tam, kad viņam tika atteikta atbrīvošana pret drošības naudu. Toreiz vīrietis tika atrasts savā kamerā ar skrāpējumiem un iegriezumiem kaklā. Viņš tika nogādāts slimnīcā, bet pēc tās viņš atkal nokļuva aiz restēm.

Arī šoreiz pašnāvību Epsteins bija iecerējis veikt pēc tam, kad tiesas publicētos dokumentos minētas jaunas detaļas par viņa noziegumiem. Kāda upure pastāstījusi, ka Epsteinam pietuvināti cilvēki viņai likuši stāties seksuālās attiecībās ar vismaz sešiem prominentiem vīriešiem, tai skaitā Lielbritānijas karalienes dēlu princi Endrū.

Pēc nāves konstatēšanas izskanējusi pretrunīga informācija, ka Epsteins pašnāvības brīdī nav bijis pie saprāta, jo pēdējo mēnešu laikā viņam varējušas rasties garīgas veselības problēmas. 

Jau pirmie Epsteina upuri izteikušies, ka viņi ir sašutuši un dusmīgi par notikušo.

"Es esmu ļoti dusmīga un aizvainota. Viņš kārtējo reizi domāja, ka ir augstāks par mums, un izvēlējās iet vieglāko ceļu," atklāti par savām emocijām stāstījusi viena no cietušajām Dženifera Aroza.

» Amerikāņu miljardiera pedofīlijas upuru stāsti esot vienādi: Viens no tiem pēc 18 gadiem nāk atklātībā

Kāda cietusī Līza Blūma atklājusi, ka viņa joprojām, neskatoties uz Epsteina nāvi, meklēs veidus kā iegūt kompensāciju.

"Mēs gribētu, lai viņš dzīvo, lai nokļūtu tiesas priekšā. Viss turpināsies. Upuri pelnījuši iegūt pēc iespējas vairāk, jo viņiem nodarīts mūža zaudējums," Līza rakstījusi sociālajā tīklā "Twitter".

Epsteins apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures.

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga -  2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Jaunākās izvirzītās apsūdzības Epsteins bija noliedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu