Lidmašīna kukurūzas laukā: pasažieri atklāj detaļas par avārijas nosēšanos Krievijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijā ceturtdien, 15. augustā, pasažieru lidmašīna ar 233 cilvēkiem, kuras dzinējos bija iekļuvuši putni, veikusi avārijas nolaišanos kukurūzas laukā, un incidentā cietuši desmit cilvēki, paziņojušas amatpersonas. Daži no pasažieriem dalījušies ar saviem pārdzīvojumiem sociālajos tīklos.

Lidmašīnas pasažieris Artēmijs sociālajā tīklā "Twitter" publicējis vēstijumu, kurā pauž savu pateicību pilotiem.

"Mūs evakuē. Esmu pateicīgs pilotiem par to, ka mēs nosēdāmies nevis nokritām," raksta pasažieris.

Tāpat arī "BBC" žurnālisti publicējuši kādas pasažieres Alises stāstu par notikušo.

"Lidojums ilga aptuveni divas minūtes. Pēkšņi ieraudzīju, ka kreisais dzinējs sāk uzplaiksnīt. Lidmašīna sāka drebēt. Cilvēki, kuri sēdēja lidmašīnas aizmugurē stāstīja, ka bijusi sajūta, ka lidmašīnas "aste" nokritīs. Salonā vispār neviens neko neteica, visi klusēja. Mēs bijām pilnīgā klusumā. Tad kādā brīdī augstums sāka samazināties. Mēs sākām piezemēties. Varēja just, ka pilots mēģināja nosēdināt lidmašīnu pēc iespējas lēzenāk kukurūzas laukā. Man nav ne skrambiņas, bet dzirdēju, ka ir cilvēki, kuriem bijušas traumas. Piloti darīja visu, ko varēja. Mēs pateicamies viņiem. Kad atvērās avārijas izejas durvis, apkalpes locekļi kliedza, lai mēs skrienam pēc iespējas tālāk."

Arī ziņu aģentūra "TASS" publicējusi sievietes stāstu, kurā viņa izsaka pateicības vārdus visai lidmašīnas apkalpei.

"Lidmašīna stipri trīcēja, dzinēji nespēja strādāt. Tad mēs ātri sākām zaudēt augstumu. Paldies ekipāžai, viņi ir malači! Arī apkalpes locekles bija lieliskas," piebilda sieviete. 

Savukārt pasažiere Svetlana Babina atklāja, ka jutusi to, kā pilots mēģinājis nosēdināt lidmašīnu pēc iespējas vieglāk.

"Es sēdēju piektajā rindā. Visi pasažieri ātri saprata, ka būs ārkārtas nolaišanās. Man šķiet, ka lidmašīna nosēdās ļoti viegli. Neviens nekādas būtiskas traumas neguva. Kad lidmašīna nolaidās, visi pasažieri aplaudēja," stāsta Svetlana.

Aviokompānijas "Ural Airlines" lidmašīna "Airbus A321" ar 226 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem bija pacēlusies no Žukovskas lidostas Piemaskavā, lai dotos uz Simferopoli okupētajā Krimā, kad tā sadūrusies ar kaiju baru.

Putni iekļuvuši aviolainera dzinējos, izraisot to darbības traucējumus, tāpēc lidmašīna veikusi avārijas nolaišanos kukurūzas laukā apmēram divus kilometrus no Žukovskas lidostas skrejceļa.

Nolaišanās laikā lainera šasijas nebija izlaistas.

Pēc nolaišanās cilvēki no lidmašīnas evakuēti pa piepūšamajiem trapiem.

Cietuši desmit cilvēki, tostarp pieci bērni.

Foto: Krievijā lidmašīna ar 233 cilvēkiem nolaižas kukurūzas laukā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu