"Ventspils" futbolisti pārliecinoši uzvar RFS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils Futbola Klubs (Facebook)

"Ventspils" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja RFS vienību.

Ventspilnieki kopvērtējumā atgriezās ceturtajā vietā. Tikmēr RFS neizmantoja iespēju nostabilizēties otrajā vietā.

Pirmie vārti tika gūti astotajā minūtē, kad pēc Tosina Aijeguna sitiena RFS vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs nespēja kārtīgi atsist bumbu, kas nonāca Ingara Sarmja Stugļa rīcībā, latviešu pussargam panākot 1:0. Tuvojoties puslaika beigām, abas komandas apmainījās ar bīstamiem momentiem pie vārtiem, taču uzdevumu augstumos bija abu vienību vārtsargi, tādējādi rezultāts palika nemainīgs.

Otrā puslaika ievadā tikai nedaudz garām viesu vārtiem sita Aijeguns, taču savu nākamo iespēju nigēriešu uzbrucējs izmantoja. Spēles 71.minūtē viņš duetā ar Daniilu Ulimbaševu nonāca divatā pret pretinieku aizsargiem - Aijeguns prasmīgi apspēlēja savu pretspēlētāju un ar kreiso kāju raidīja bumbu tīklā. Septiņas minūtes vēlāk pēc RFS rupjas kļūdas aizsardzībā Aijeguns nonāca viens pret Grigorjevu, vārtsargs tika atspēlēts, taču pretinieks paspēja atgriezties soda laukumā un neitralizēja nigērieša sitienu.

Aijeguns turpināja būt aktīvs uzbrukumā un pamatlaika priekšpēdējā minūtē viņš ar raidījumu ārpus soda laukuma robežām panāca jau 3:0, pieliekot punktu mājinieku graujošajai uzvarai.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras dalītas uz pusēm. Pirmajā mačā "Ventspils" mājās bija pārāka ar 2:0, bet otrajā viesos zaudēts ar 1:4.

Tikmēr otrajā virslīgas spēlē "Riga" "Skonto" stadionā uzņem "Liepājas" vienību, maču tiešraidē translējot Latvijas televīzijas 7.kanālam.

"Optibet" Latvijas virslīgas 26.kārtas ievadā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti sestdien Vidzemes Olimpiskā centra stadionā ar 3:1 pārspēja "Jelgavu". Savukārt Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 3:2 uzveica "Daugavpili".

Šo kārtu izlaiž "Metta" futbolisti, kuri sestdien pārbaudes spēlē viesos ar 1:2 (1:2) piekāpās Lietuvas klubam Viļņas "Žalgiris". "Metta" rindās vienīgos vārtus guva Rendijs Šibass.

Ar 44 punktiem 21 spēlē kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par trim punktiem mazāk ir 24 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 37 punktiem 23 spēlēs ir "Spartaka" komanda, ceturtā ar 34 punktiem 22 spēlēs ir "Ventspils", kam ar 33 dueļiem 23 mačos seko "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 22 dueļos ir "Liepājai". Septītā ar 26 punktiem ir 22 mačos aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 24 punktiem 21 duelī seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu