Raidījums: Valsts iestādes teritorijā apsargs liedzis atstāt nomātu elektrisko skrejriteni (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektro skrejritenis.
Elektro skrejritenis. Foto: AFP / Scanpix

Latvijā arvien populārāks pārvietošanās rīks kļuvis elektriskais skrejritenis. Diemžēl braucējiem bieži nākoties sastapties ar problēmām, jo nav sakārtots jautājums - kur nomas skrejriteņus galu galā drīkst novietot? Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsās kāda iedzīvotāja, kura piedzīvojusi nepatīkamu atgadījumu - Nodarbinātības valsts aģentūras Rīgas reģionālo filiāles teritorijas apsargs liedzis elektroskūteri novietot blakus velosipēdu novietnei.

» "Cilvēku sirdsapziņa ir vienīgais, kas regulē elektrisko skrejriteņu novietošanu." Kur tos drīkst un kur nedrīkst novietot?

Elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmuma "Fiqsy" noteikumos atrunāts, ka braucamrīks jāatstāj tā, lai tas netraucē gājējiem un citiem transportlīdzekļiem, vēlams pēc iespējas tuvāk velosipēdu novietnēm. Ieteikumus iedzīvotāja ņēmusi vērā, dodoties uz norunāto tikšanos Nodarbinātības valsts aģentūrā.

"Teritorijā ir velosipēdu novietne, blakus novietoju elektroskūteri un devos uz tikšanos, mani paķēra apsargs un teica, lai es aizvācu savu skūteri. Es atbildēju, ka tas nav mans skūteris, es to tikai īrēju, diemžēl tas ir nobloķēts, un es nevaru viena to pacelt, bet, ja apsargs man palīdzēs, mēs varam to izdarīt kopā," raidījumam atklāj elektroskūtera vadītāja.

Tomēr apsargs uzstājis, ka elektroskūteri teritorijā atstāt nedrīkst, darbinieks pat sekojis uz klientu apkalpošanas centru, lai noskaidrotu sievietes personas datus. Abi nonākuši filiāles vadītājas kabinetā, kura, uzklausot situāciju, nostājusies apsarga pusē, atklāj "Bez Tabu". 

Rezultātā sieviete ar kāda garāmgājēja palīdzību elektroskūteri iznesusi no teritorijas, tomēr viņa palika izbrīnīta par attieksmi valsts iestādē.

"Es neko sliktu neizdarīju, nekur likumā nav šobrīd minēts, ka man būtu konkrētās vietās šie elektroskūteri jāatstāj," norāda sieviete.

"Mums ir žēl, ka ir noticis šāds starpgadījums un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) klientei tika radītas neērtības. Informējam, ka ēku Jēzusbaznīcas ielā 11 pārvalda un apsaimnieko valsts kapitālsabiedrība "Šampētera Nams", kas šīs telpas izīrē NVA. Līdz ar to ēkas un tās teritorijas apsardzi veic personāls, kas nav NVA pakļautībā. Esam gatavi pārrunāt ar Izīrētāju aprakstīto situāciju, lai nākotnē novērstu līdzīgus starpgadījumus," raidījumam komentāru sniegusi NVA.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante raidījumam skaidro, ka šobrīd elektroskūterus jānovieto tā, lai netraucētu gājējiem.

"Šobrīd Rīgas dome neplāno izstrādāt noteikumus, jo ir tikai pirmais gads, skatīsimies, kā tie "iedzīvosies" visā pilsētvidē, tad arī tālāk domāsim," raidījumam skaidro Ilze Dimante.

Elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmuma “Fiqsy” pārstāvji apskatījuši arī konkrēto vietu un atzīst, ka skrejriteņus vajadzētu atstāt ārpus privātām vai slēgtām teritorijām, lai nākamajam lietotājam tie būtu labāk pamanāmi.

Tāpat skrejriteni nebūtu ieteicams atstāt uz tiltiem, pārvadiem vai konkrētās teritorijās, piemēram, Meža kapos un pie Brīvības pieminekļa. Citviet jau izveidotas īpašas novietnes, kuru skaits nākotnē varētu pieaugt. Jau nobloķētu skūteri gan nebūtu ieteicams pārvietot.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu