Bordāns saskata centienus JKP "izspiest" no valdības (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Valsts kanceleja

Tieslietu ministrs, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns saskata mēģinājumus viņa vadīto politisko spēku "izspiest" no valdības.

Runājot par nākamā gada budžeta veidošanu, Bordāns intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka JKP vienmēr ir postulējusi, ka jautājums nav tikai par naudas izdalīšanu, bet gan par strukturālu ilgtermiņa izmaiņu veikšanu, tai skaitā darba spēka nodokļu atvieglojumiem un minimālās algas celšanu, kas palīdzēs mazināt ēnu ekonomiku.

"Ja šos jautājumus nekādā veidā neiekļauj, mani tas vedina domāt, ka varbūt vecajai politikai nav ļoti izdevīgi, ka tāds spēks kā Jaunā konservatīvā partija ir valdībā," sprieda Bordāns.

Pēc viņa pārliecības, pirmais mēģinājums JKP "izspiest" bija ar Valsts drošības dienesta priekšnieka "aizmugurisku" apstiprināšana amatā pretēji koalīcijas līgumam.

"Cerības varbūt bija, ka mēs pazudīsim. Varbūt šobrīd atkal tiek provocēta situācija (..)," noteica tieslietu ministrs.

Vaicāts vai pieļauj situāciju, ka JKP varētu tikt aizstāta ar Zaļo un zemnieku savienību, Bordāns norādīja, ka viņam nekas cits neatliekot, kā domāt, ka pastāv mēģinājumi, ka JKP "savas principalitātes dēļ var pamest valdību".

"Es neesmu tajā situācijā, lai teiktu, ka viss šobrīd ir cauri, bet mēs turpinām pārliecināt vismaz premjeru (..)," viņš teica.

Bordāns uzsvēra, ka JKP vēlas normālā veidā pārliecināt premjeru par to, ka tās priekšlikumi ir jāņem vērā un tie būs pozitīvi visai sabiedrībai.

"Jautājums ir, vai tiek izrādīts kāds respekts pret mūsu piedāvājumiem, vai tiek izrādīta vēlme (..)," viņš norādīja, sakot, ka pagaidām šī vēlme dokumentāli nav redzama.

Bordāns arī atgādināja, ka ir noslēdzies iepirkums par jauna cietuma būvniecību Latvijā un valdībai ir jāpieņem lēmums par līdzekļu piešķiršanu. Savukārt, ja nauda netiks piešķirta, nākšoties domāt par vecās infrastruktūras rekonstrukciju, kas prasītu apjomīgus ieguldījumus un, viņaprāt, būtu līdzekļu izšķērdēšana.

Ministrs arī pieminēja situāciju ap Jaunā Rīgas teātra rekonstrukciju. "Kaut kas notiek šajās būvnieku korporācijās, būvnieku karteļu vidē, ka Finanšu ministrija nespēj izšķirties par vienu vai otru objektu," tā pauda Bordāns.

Pēc viņa teiktā, JKP ir piedāvājusi risinājumus, kur jaunā cietuma būvniecībai ņemt līdzekļus. Otrdien, 27. augustā, tā aicinās valdību izšķirties par šo jautājumu.

Kā ziņots, JKP pēc domstarpībām par Normunda Mežvieta pārapstiprināšanu Valsts drošības dienesta vadītāja amatā paziņoja, ka Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai parādot dzelteno brīdinājuma kartīti.

Taujāta, vai pastāv iespēja, ka JKP "izvelk sarkano kartīti" un pati pamet valdību, viena no JKP līderēm Juta Strīķe paudusi viedokli, ka valdības lietas esot godīgi izrunātas un "vismaz pagaidām nav nekāda pamata domāt par tālāku kartīšu rādīšanu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu