Princis Endrū oficiāli paziņo, ka nav zinājis par Džefrija Epsteina seksuālajiem noziegumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vidējais dēls Jorkas hercogs Endrū kārtējo reizi attaisnojis savu draudzību ar amerikāņu miljardieri Džefriju Epsteinu, kurš nesen izdarījis pašnāvību Ņujorkas cietuma kamerā, vēsta BBC.

Sestdien, 24. augustā, izplatītajā paziņojumā princis Endrū uzsvēra, ka nekad nav ievērojis neko kriminālu Epsteina uzvedībā un neesot zinājis par viņa noziegumiem. Arī par it kā tuvo draudzību ar miljardieri, princis paziņoja, ka nemaz nav ar viņu bieži ticies.

"Es viņu esmu saticis reti. Ne biežāk kā reizi vai divas gadā. Es neesmu redzējis nevienu reizi, ka Džefrijs būtu uzvedies tā, kā par viņu runā un raksta. Neesmu redzējis neko tādu, kas apstiprinātu viņa vainu. Mana pirmā iepazīšanās ar Epsteinu notika 1999. gadā," stāsta princis.

Princis arī izteica līdzjūtību visiem Epsteina rīcības upuriem un savu tikšanos ar Džefriju 2010. gadā uzreiz pēc iznākšanas no cietuma, nosauca par kļūdu.

"Viņa pašnāvība ir atstājusi daudz neatbildētu jautājumu,un es saprotu tos, kuri ir cietuši,"teica Jorkas hercogs.

»Epsteins parakstījis testamentu divas dienas pirms pašnāvības

Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viņš miris dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002. gada līdz 2005. gadam.

Epsteina nāves apstākļu izmeklēšanu veica Ņujorkas pilsētas tiesu mediķis, un tās oficiālajos rezultātos teikts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

Saskaņā ar prokuroru teikto Epsteins no 2002. līdz 2005. gadam seksuāli izmantojis desmitiem pusaudžu savos mājokļos Ņujorkas Manhetenas rajonā un Floridas štatā. Federālā izmeklēšana Epsteina lietā tiks turpināta un iespējams, ka apsūdzības var tikt izvirzītas vēl citiem cilvēkiem.

» Pedofilijā apsūdzētā ASV miljardiera Epsteina privātā sala: okeāna paradīze ar skumju reputāciju

Epsteinam, kurš jau agrāk tika turēts aizdomās par vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālu izmantošanu, 2008. gadā izdevās izvairīties no federālām apsūdzībām un viņš pavadīja cietumā tikai 13 mēnešus.

Federālā prokuratūra Ņujorkā no jauna atvēra izmeklēšanu šajā lietā pēc tam, kad laikraksts "The Miami Herald" piesaistīja sabiedrības uzmanību Epsteina lietai, izsaucot sašutumu sabiedrībā par viņa 2008. gadā panākto vienošanos ar prokuratūru Floridā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu