Videonovērošanas kameru ierakstos atklājas jauni fakti par Pērnavā nodedzināto apbedīšanas biroju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Elin Hein

Naktī uz sestdienu,24.augustu, Igaunijā Pērnavā dega ēka, kurā darbojā apbedīšanas birojs. Jaunākā informācija liecina, ka tā bijusi ļaunprātīga dedzināšana. Policija uzsākusi kriminālprocesu, vēsta "Postimees".

Ugunsdzēsēju brigāde izsaukumu saņēma naktī, kurā tika teikts, ka no mājas jumta ceļās melni dūmi. Ugunsgrēks tika nodzēsts plkst. 4.24 no rīta. Ēkā dega gan sēru zāle, gan kapela un arī jumta bēniņi.

"Ap plkst. 3.20 tika saņemts izsaukums, ka Silvuisas ielā izcēlies ugunsgrēks bēru birojā. Pēc iepriekš saņemtās informācijas, zināms, ka kāds izsitis logu un iemetis ēkā degošu šķidrumu," stāsta Lenesas prefektūŗas pārstāve.

Foto: Ugunsgrēka postījumi apbedīšanas birojā Igaunijā

Biroja vadītāja skaidro, ka viņas vīrs pamodies naktī pēc tam, kad apbedīšanas birojā nostrādājusi signalizācija. Taču, kad vīrietis ieradās, lai apsekotu ēku, viņš pamanīja, ka no jumta ceļās dūmu mākonis.

Videonovērošanas kameru ierakstā redzētais apstiprina, ka notikušais varētu būt noticis ļaunprātīgas aizdedzināšanas dēļ. Kadros redzams, kā vīrietis cepurē sasit ar ķieģeli un iemet ēkā kannu.

"Noziegums izdarīts apzināti, par to nav nekādu šaubu," stāsta apbedīšanas biroja vadītāja.

"Tā ir mirušo un svētās vietas apgānīšana," uzsver cietusī.

Saldētavā atrastie seši līķi ugunsgrēkā nav cietuši. Policija uzsākusi kriminālprocesu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu