Lielbritānijas karaliene piekrīt apturēt parlamenta darbu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas parlaments.
Lielbritānijas parlaments. Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas karaliene Elizabete II piekritusi premjerministra Borisa Džonsona lūgumam pirms 31. oktobrī gaidāmā "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Karalienes oficiālo padomnieku sanāksme - Slepenā padome - paziņojusi, ka parlamenta darbs tiks apturēts ne agrāk kā pirmdien, 9.septembrī, un ne vēlāk kā ceturtdien, 12.septembrī. Parlamentu paredzēts atkal sasaukt pirmdien, 14.oktobrī.

Sašutusī opozīcija paziņojusi, ka Džonsons lūdzis parlamenta darba apturēšanu, apzināti cenšoties nobremzēt parlamenta deputātu mēģinājumus nepieļaut bezvienošanās "Brexit".

Džonsons trešdien, 28. augustā, paziņojis par parlamenta darbības pārtraukuma pagarinājumu līdz 14. oktobrim, kad līdz "Brexit" termiņam būs palikušas tikai divas nedēļas.

Parlamenta sēžu vasaras pārtraukums beidzas 3. septembrī, bet tradicionāli tas tiek pagarināts uz laiku, kamēr norisinās ikgadējās trīs lielāko Lielbritānijas partiju kongresi.

Pirmais šāds kongress būs liberāldemokrātiem un sāksies 14. septembrī, bet pēdējais - Džonsona vadīto konservatīvo kongress - noslēgsies 2. oktobrī.

Kopš stāšanās amatā pagājušajā mēnesī Džonsons uzstāj, ka Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) aizies 31. oktobrī neatkarīgi no tā, vai vienošanās par izstāšanos no bloka būs panākta, vai nē, un uzdevis aktivizēt gatavošanos bezvienošanās "Brexit".

Parlamenta darbības pārtraukuma pagarinājums nozīmē, ka politiskajiem spēkiem, kuri iestājas par Lielbritānijas palikšanu ES, būs mazāk laika Džonsona plānu izjaukšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu