Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sieviete ASV spiesta dzemdēt cietuma kamerā bez medicīniskās palīdzības (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Diāna Sančesa cietuma kamerā.
Diāna Sančesa cietuma kamerā. Foto: AP/Scanpix

ASV Kolorādo štata galvaspilsētā Denverā sieviete iesūdzējusi tiesā pilsētu un cietuma personālu, jo viņai vienai pašai nācies četras līdz piecas stundas iet cauri dzemdību procesam bez medicīniskās palīdzības, vēsta BBC.

Tobrīd 26 gadus vecā Diāna Sančesa savā sūdzībā minējusi, ka pagājušajā gadā, kamēr viņa bijusi aizturēta apriņķa cietumā, viņai nācies dzemdēt bērnu uz auksta, cieta sola pēdas attālumā no tualetes poda. Viņa cietumā nonākusi 2018. gada 14. jūlijā ar tiesas spriedumu par identitātes zādzību.

Sieviete tiesā vērsusies pret Denveras pilsētu, tās medicīnisko dienestu un vēl sešām personām. Sieviete dokumentos min, ka, ierodoties cietumā, viņa ir informējusi tā administrāciju par to, ka ir astotajā grūtniecības mēnesī.

Sančesa apgalvo, ka cietuma darbinieki ir bijuši informēti par dzemdību sākšanos, taču ir viņu ignorējuši. Denveras šerifa iecirknis BBC paziņojis, ka ir veicis izmeklēšanu un secinājis, ka šajā gadījumā cietuma personāls ir rīkojies adekvāti.

» "Es kļuvu par sava mazbērna māti." Sieviete ASV dzemdē bērnu savam homoseksuālajam dēlam

2018. gada 31. jūlijā Diāna Sančesa ir vismaz astoņas reizes informējusi cietumsargus un cietuma medmāsas par to, ka viņai sākušās aktīvas kontrakcijas, taču viņa tikusi ignorēta. Rezultātā sievietei nācies četras līdz piecas stundas iet cauri dzemdību procesam bez medicīniskās palīdzības.

Video: Diāna Sančesa dzemdē bērnu cietumā

Lietā minēts, ka sievieti pēc dzemdību sākšanās apskatījusi medmāsa, taču viņa tikai iedevusi absorbējošu palagu un nav rekomendējusi izsaukt medicīnisko palīdzību.

"Tai bija jābūt vienai no viņas dzīves laimīgākajām dienām - tā vietā sieviete saņēmusi dienu nevajadzīgu šausmu, sāpju un pazemojuma, kas ir atstājis paliekošu emocionālo traumu," vēsta tiesas materiāli.

Denveras šerifa biroja pārstāve paziņojusi BBC, ka visos pilsētas cietumos ir pieejams attiecīgi apmācīts medicīniskais personāls, kurš visu laiku atrodas ieslodzījuma vietas telpās. 

"Mēs jūtam empātiju pret jebkuru, kas ir bērna gaidībās cietumā, tostarp Sančesas kundzi. Viņa dzemdību laikā atradās medicīniskajā spārnā un viņu aprūpēja attiecīgie veselības speciālisti," minēts šerifa biroja izsludinātajā paziņojumā.

Tajā minēts, ka "lai izvairītos to tamlīdzīgām situācijām nākotnē, Denveras šerifa departaments ir mainījis protokolu, lai nodrošinātu, ka grūtnieces ieslodzījuma vietās tiek nogādātas slimnīcā jau pirmajās dzemdību stadijās".

Diānas Sančesas iesniegtajā lietā tāpat arī minēts, ka uzreiz pēc dzemdībām neviena no medmāsām nav apslaucījusi vai sasildījusi zīdaini, tāpat kā nav ticis iztīrīts mazuļa deguns un mute, bērnam nav dotas antibiotikas, kā arī tas nav nosvērts un nomērīts. 

Sieviete pagājušajā gadā bijusi uzaicināta uz televīziju, kur bijusi skarba: "Viņi pakļāva mana dēla dzīvību riskam. Kad beidzot nonācu slimnīcā, man teica, ka es varēju būt noasiņojusi līdz nāvei."

"Šis tiesas process ir paredzēts tam, lai sodītu varas pārstāvjus, kuri cietsirdīgi izvēlas pašu ērtumu līdzjūtības vietā," minējusi Diāna Sančesa.

» "Bēbīšu bums" dzemdību namā! Deviņas medmāsas teju reizē paziņo, ka ir stāvoklī

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu