Prokurors iesniedzis protestu krimināllietā par mazgadīgas meitenes notriekšanu uz gājēju pārejas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors, nepiekrītot pirmās instances tiesas nolēmumam, iesniedzis apelācijas protestu daļā par apsūdzētā attaisnošanu par personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai bīstamā stāvoklī, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar tiesas izmeklēšanā pārbaudītiem pierādījumiem, apsūdzētais, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus nedeva ceļu mazgadīgai gājējai un nodarīja viņai smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas apsūdzētais, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumu prasības, nepalika negadījuma vietā, neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un nepaziņoja policijai.

Pirmās instances tiesa uzskatīja, ka konkrētā ceļu satiksmes negadījuma apstākļi neliecināja par to, ka cietušajai bija nodarīti dzīvībai bīstami miesas bojājumi, kas atklājās vēlāk.

Prokurors apelācijas protestā lūdza atzīt apsūdzēto personu par vainīgu personas atstāšanā bez palīdzības, kā arī lūdza apelācijas instances tiesu grozīt spriedumu daļā par galīgā soda noteikšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu