Latvijā ierosināta pirmā krimināllieta par gājēja notriekšanu ar elektrisko skrejriteni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektriskie skrejriteņi Hernē. Ilustratīvs attēls
Elektriskie skrejriteņi Hernē. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Augustā Rīgā, Dzirnavu ielā, elektriskā skrejriteņa braucēja notriekusi gājēju Dainu Baidekalni. Cietusī, nespējot vienoties par kompensāciju ar vainīgo meiteni, pēc negadījuma vērsās policijā, kur tika uzsākta resoriskā pārbaude, taču šonedēļ Daina ir saņēmusi jaunu informāciju no policijas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Policijā tika skaidrots, ka skrejritenis pēc definīcijas nav transportlīdzeklis, tādējādi Daina tika atstāta neziņā par lietas iznākumu. Taču šonedēļ varasiestādes paziņojušas, ka Daina saņems tiesisku aizsardzību no valsts.

Pamatojoties uz Ceļu satiksmes likumā teikto, skrejritenis atbilst apzīmējumam - pašgājējs transportlīdzeklis, kas pārvietojas pa ceļu ar savu enerģiju. Ņemot vērā, ka cietušajai nodarīti nopietni ievainojumi, kas rada arī darbnespēju, policija sākusi kriminālprocesu.

Šī ir pirmā oficiāli ierosinātā lieta par elektroskrejriteņa uzbraukumu gājējam, taču Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) tikai nākamgad sola reālas izmaiņas likumdošanā, kas attiecas uz elektroskūteriem.

» Miris vīrietis, kurš ar elektrisko skrejriteni braucis pa Francijas automaģistrāli

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu