Tetovējumi, grebenes un ieroči. Tā ASV dzīvo kolorītā Staļina mazmeita (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com

PSRS diktatoram Josifam Staļinam bija tikai viena meita Svetlana Alilujeva. Svetlanas meita, Staļina mazmeita, izrādās, tagad dzīvo tālu no Krievijas - Amerikas Savienotajās Valstīs un lepojas ar neparastu pancisku izskatu - daudziem tetovējumiem un drosmīgu apģērbu izvēli.

Svetlanas Alilujevas meita pēc dzimšanas tika nosaukta par Olgu, taču tagad viņa mainījusi vārdu un Portlendā, Oregonas štatā dzīvo kā Krīza Evansa. Svetlanai Alilujevai ir trīs bērni. Olga jeb Krīza ir jaunākā no viņiem un vienīgā dzimusi Staļina meitas trešajā laulībā ar amerikāņu arhitektu Viljamu Vesliju Pītersu.

Foto: Facebook

Svetlana Alilujeva bērnību pavadīja Kremlī, greznībā un daudzu ietekmīgu cilvēku sabiedrībā. Vēsturnieki apgalvo, ka Staļins meitu bezgala mīlējis un viņai dzīvē nekā nav trūcis. Staļins Svetlanu kā vienīgo meitu esot lolojis krietni vairāk nekā dēlus. Vēlāk Svetlanu dzīvē ceļš aizveda uz ārvalstīm, un viņa ieprecējās Amerikā. Laulība ar amerikāņu arhitektu gan ilga tikai trīs gadus. Pēc pārcelšanās uz Ameriku Svetlana mainīja vārdu, kļūstot par Lanu Pītersu.

Svetlanas Alilujevas meita, 44 gadus vecā Krīza Evansa sociālajos tīklos regulāri publicē bildes, kuros redzama ar daudziem tetovējumiem un panciska stila apģērbiem. 

Foto: facebook.com

Tomēr, neskatoties uz anarhistiskajām fotogrāfijām ar ieročiem, Evansa sevi dēvē par budisti un aizvada ikdienišķu dzīvi. Prese izpētījusi, ka sieviete pat savulaik saņēmusi labu izglītību privātskolās Lielbritānijā.

Evansas vectēvs Josifs Staļins PSRS bija atbildīgs par miljoniem cilvēku nāvi, taču viņa mazmeita lepojas ar to, ka var sevi dēvēt par amerikānieti un ar Krieviju viņai vairs maz saistības - viņa savas mātes dzimtenē nav pat bijusi.

Tiesa, Evansai patīk gatavot boršču, jo tādējādi viņa jūtoties tuvāka mātei. 

Foto: facebook.com

Evansai Portlendā pieder neliels senlietu veikaliņš.

Sievietes māte, Staļina meita Svetlana pirms astoņiem gadiem 85 gadu vecumā mira, zaudējot cīņu ar zarnu vēzi.

Foto: Facebook

Evansa pirms vairākiem gadiem sniegtā intervijā aizstāv savu māti, sakot, ka viņas dzīve nav bijusi viegla, jo visi viņu pazinuši tikai kā Staļina meitu. Māte, protams, nosodot Staļina noziegumus. "Bija laiks, kad tik daudzi cilvēki viņu uzskatīja par atbildīgu par Staļina rīcību, ka arī viņa pati sāka domāt, ka tā ir patiesība. Tas ir netaisnīgi!" toreiz intervijā teica Evansa.

Foto: Facebook

Sieviete arī intervijā pauda, ka, neskatoties uz viņas saraustīto bērnību Lielbritānijā un ASV, nemaz nerunājot par mātes mēģinājumu 1984. gadā atgriezties PSRS pēc publiskas Rietumvalstu nosodīšanas, viņa pati esot uzaugusi "par diezgan normālu cilvēku". Trīs gadus vēlāk māte atkal Krieviju pametusi, nespējot satikt ar radiniekiem. Viņa atceras, ka māte viņu vienmēr centusies pasargāt no runām par vectēva noziegumiem. «Viņa vienmēr gribēja mani pasargāt no grūtībām, kurām pati gājusi cauri,» teica Evansa, sakot, ka ar māti viņai vienmēr bijušas īpašas attiecības, kurās valdījusi beznosacījumu mīlestība.

Runājot par mātes bērnību, Evansa saka, ka viņa ļoti cietusi pēc mātes nāves. Staļina mīļotā izdarīja pašnāvību 1932. gadā, kad Svetlana bija tikai sešus gadus veca. Pēc tam Staļins esot visu uzmanību un mīlestību veltījis meitai Svetlanai.

Foto: facebook.com
Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu