Kenijā pusaudze izdara pašnāvību pēc tam, kad skolotājs viņu pazemojis par menstruāciju sākšanos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Kenijā kāda skolniece izdarījusi pašnāvību pēc tam, kad skolotājs sācis viņu kaunināt par menstruāciju sākšanos un norādījis uz to, ka tās nosmērējušas viņas skolas formu, vēsta BBC.

14 gadus vecās meitenes māte atklājusi, ka meitene pakārusies pēc tam, kad par notikušo viņu pazemojis skolotājs.

Meitenes māte stāsta, ka skolotājs meitu nosauci par netīru, nolamājis viņu par sasmērēto formas tērpu un izraidījis no klases.

"Viņai nebija nekā, ko varētu izmantot par ieliktnīti. Kad asinis notraipīja viņas drēbes, skolotājs pavēlēja pamest klasi," stāsta māte.

2017. gadā Kenija pieņēma likumu, ka skolniecēm tiks piešķirtas bezmaksas higiēnas preces, jo viņu ģimenes pašas to nevar atļauties nopirkt.

Meita ieradusies mājās un izstāstījusi mātei par notikušo, kad māte atgriezusies no gājiena pēc ūdens, viņa konstatēja, ka meita izdarījusi pašnāvību.

Otrdien, 11. septembrī, meitenes māte kopā ar vairākiem citiem vecākiem pie skolas sarīkojuši protesta akciju. Policija notikušajā aizturējusi piecus cilvēkus.

Policijas priekšnieks paziņoja, ka meitenes nāves apstākļi tiek izmeklēti, bet skolas direktors atteicies komentēt notikušo.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu