Bēdīgi slaveno "Boeing 737 MAX" lidmašīnu izmantošanu regulatori varētu atsākt pakāpeniski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā
Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Atļauju atsākt izmantot aviolainerus "Boeing 737 MAX" regulatori varētu piešķirt pakāpeniski, taču joprojām ir visi priekšnosacījumi, lai šīs lidmašīnas debesīs spētu atgriezties šogad, trešdien paziņoja ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" vadītājs Deniss Muilenburgs.

Aviolaineru "Boeing 737 MAX" izmantošana pēc divām šo lidmašīnu katastrofām pasaulē tika pārtraukta marta vidū, taču to izmantošana atsevišķās valstīs varētu tikt atsākta pakāpeniski, norāda Muilenburgs.

Viņš pavēstīja, ka "Boeing" ar ASV Federālo aviācijas pārvaldi (FAA) un citiem regulatoriem risina vairākus jautājumus, taču viss šis darbs liecina par to, ka lidmašīnu izmantošana varētu atsākties ceturtā ceturkšņa sākumā.

"Pakāpeniska lidmašīnu izmantošanas atsākšana ir iespējama," investoru konferencē Kalifornijā sacīja Muilenburgs.

Lidmašīnu "Boeing 737 MAX" lidojumi martā tika aizliegti pēc divām šī modeļa lidmašīnu katastrofām, kas prasījušas 346 cilvēku dzīvības. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās. Katastrofas ir iedragājušas "Boeing" reputāciju un daudzi bojāgājušo tuvinieki vērsušies tiesā pret uzņēmumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu