Zīmīte pudelē paglābj ģimeni no nāves briesmām ūdenskritumā ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Trīs cilvēku ģimene, kas bija iestrēgusi spēcīga ūdenskrituma virstonē ASV, Kalifornijā, izglābusies, pateicoties pudelē ievietotajai glābšanas zīmītei, kas tika palaista pa upi, vēsta "The Washington post".

Kērtiss Vitsons, viņa draudzene un 13 gadus vecais dēls jūnijā bija devušies ceļojumā uz Kalifornijas centrālo daļu. Pirms septiņiem gadiem Kērtiss jau bija laivojis pa Kalifornijas kanjona kalnu upi, tāpēc bija pārliecināts, ka arī šoreiz viss izdosies.

Trešajā laivošanas dienā ģimene pietuvojās bīstami tuvu 12 metrus augstam bangojošam ūdenskritumam. Kērtiss bija pārliecināts, ka netālu no ūdenskrituma ir jābūt virvei, pa kuru var nokāpt lejā, taču tās tur vairs nebija.

44 gadus vecais vīrietis atklāj, ka tas bijis vienīgais drošais ceļš, pa kuru varētu turpināt laivošanu.

Ņemot vērā, ka virves, pa kuru varētu nokāpt no bangojošā ūdenskrituma, nebija, ģimene nonāca dzīvībai bīstamā situācijā.

Viņiem nebija līdzi arī mobilā telefonā, lai paziņotu glābšanas dienestiem par savu atrašanās vietu. Lai izglābtu savu ģimeni, Vitsons ar saliekamā naža palīdzību uz ūdens pudeles ieskrāpēja vārdu "Help!" jeb "Palīdziet!", bet iekšā ielika zīmīti ar atrašanās vietas koordinātēm un palaida pudeli pa straujo, bangojošo upi.

Pēc tam ģimene ar akmeņiem izveidoja "SOS" paziņojumu un devās pie miera. Pusnaktī viņus pamodināja glābēji ar skaļruni.

Pudeli bija atraduši divi citi tūristi aptuveni 400 metrus no vietas, kur bija iestrēgusi ģimene.

Glābēji ģimeni atrada 15. jūnija pusnaktī, dažas stundas pēc tam, kad tika atrasts peldošais ziņojums.

Kērtiss medijiem paziņojis, ka vēlas pēc iespējas ātrāk uzmeklēt abus tūristus, kas upē atradusi liktenīgo pudeli ar zīmīti, lai pateiktos par notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu