Vidzemē šodien novērots viesulis un ķiršu lieluma krusas graudi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lasītāja foto

Šodien, 14. septembrī, Vidzemē novērotas diezgan ekstrēmas meteoroloģiskās parādības - dažviet nokritusi krusa ķirša vai pat plūmes izmērā, savukārt Madonas pusē novērota parādība, kas izskatās pēc virpuļviesuļa.

Latvijas Televīzijas laika ziņu vadītājs un meteorologs Toms Bricis šodien savā "Facebook" profilā dalījies ar iesūtītiem foto un video materiāliem, kas parāda šo unikālo dabas parādību apmērus.

Īpaši iespaidīgs ir video, kuru laika ziņu komentētājam iesūtījuši no Madonas puses - tajā redzama gaisa vērpete, kas ļoti atgādina virpuļviesuli.

Nesen Briča "Facebook" lapā publiskots vēl viens iespaidīgs video no Madonas puses:

Sinoptiķi šodien solījuši, ka daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī vietām Zemgalē gaidāmas pērkona lietusgāzes ar krusu un vēja brāzmām.

Vēja brāzmu spēks negaisa mākoņu ietekmē lokāli var sasniegt 20 metrus sekundē. Valdošais būs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Valstī kopumā sestdiena būs visai saulaina, gaiss iesils līdz +15..+17 grādiem, vēsāks laiks būs zem mākoņiem Vidzemē un Latgalē. Intensīva lietus un krusas laikā gaisa temperatūra noslīdēs līdz +8 grādiem.

Rīgā sestdiena varētu paiet bez nokrišņiem, rietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 14 metriem sekundē un saule gaisu sasildīs līdz +16 vai +17 grādiem.

Laikapstākļus galvenokārt ietekmē plašs anticiklons, kas aptvēris Eiropas rietumu, centrālo un dienvidu daļu. Atmosfēras spiediens Latvijā 764-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu