Rīgas "Dinamo" pagarinājumā izvelk uzvaru pret "Amur"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"  hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" hokejisti pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pieveica Habarovskas "Amur" komandu.

Latvijas komandai vārtus guva Brendons Makmilans, Dāvids Ulstrems, Miķelis Rēdlihs un Uvis Balinskis, kurš tika atzīts par labāko šajā mačā "Dinamo" rindās.

Pirmais periods divu KHL vājāko šīs sezonas komandu mačā pagāja ar viesu pārsvaru, rīdziniekiem aktivizējoties vien trešdaļas beigās, taču rezultāts atklāts netika - 0:0.

Otrajā periodā rezultātu ar plaukstas metienu no pretinieku zonas vidus pēc Kārtera Eštona piespēles guva Brendons Makmilans - 1:0. Tūlīt ar labu individuālo darbību tiešā vārtu tuvumā tika Ričards Grīnbergs, taču ripa vārtos nelidoja. Rezultāta starpību vairākumā pēc Laura Dārziņa un Kristofera Berjlunda piespēlēm dubultoja Ulstrems - 2:0. Jau pēc divām ar pusi minūtēm viesi vienus vārtus atspēlēja pēc rikošeta, vārtu guvumu ieskaitot Artjomam Žeļezkovam - 2:1.

Izlīdzinājumu 2:2 trešā perioda sestajā minūtē panāca Aleksandrs Gorškovs. Ondržejs Vitāseks spēcīgi meta pa vārtiem, ripa lidoja garām tiem un pa otru vārtu pusi izlēca vārtu priekšā, kur pirmais paspēja Gorškovs.

Pēc nedaudz vairāk nekā četrām minūtēm vadībā izvirzījās jau viesi. Pēc atņemtas ripas pie borta Vjačeslavs Ušeņins izvirzīja vienatnē ar Kristeru Gudļevski savu brāli Vladislavu, kurš kā biljardists ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī panāca 3:2 "Amur" labā.

Atspēlējās rīdzinieki pēc sarīkotas "Amur" vārtu šturmēšanas četras minūtes un 36 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad sezonas sestajā mačā pirmo golu "Dinamo" labā šosezon iemeta Latvijas hokejists Miķelis Rēdlihs. Pirms tam desmit vārtus bija guvuši ārvalstu spēlētāji. Ar labu diagonālu piespēli Bendžamins Māršals atrada Rēdlihu, kurš pretkustībā noķēra viesu vārtsargu Mareku Langhameru, ripu raidot zem pārliktņa. Piespēle arī Uvja Balinska kontā.

Lai arī beigās daudz uzbruka "Amur" hokejisti, bija jāspēlē pagarinājums. Pašā tā sākumā tiesneši fiksēja "Dinamo" komandai pārāk daudzus spēlētājus laukumā, un divas minūtes vajadzēja aizvadīt mazākumā trijatā pret četriem viesu spēlētājiem. Necauršaujams bija Gudļevskis, un, tikko laukumā no noraidīto soliņa bija nācis Rēdlihs, viņš izcīnīja ripu, iegāja pretinieku zonā un pēc saspēles ar Dārziņu, iespēlēja zonas vidū Balinskim, kurš no apmēram tās pašas vietas kā Makmilans ar spēcīgu šķēlienu izcīnīja uzvaru "Dinamo" - 4:3. 

Rīdzinieki sezonu sāka ar divām uzvarām, bet aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo izbraukumu, kurā zaudēja trīs spēlēs un iekrāja vārtu attiecību 3:16. Sezonas pirmajās piecās spēlēs Latvijas hokejisti vārtus nav guvuši, izceļoties tikai leģionāriem.

Tiesa, "Amur" spēlē vēl neveiksmīgāk, jo visās sešās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus, tiekot tikai pie viena punkta, kas dod pēdējo vietu līgā.

Trešdien "Dinamo" savā laukumā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", bet trīs dienas vēlāk uzsāks sezonas otro izbraukumu.

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr "Amur" bija pēdējā, 13., Austrumos un līgā ieņēma trešo vietu no beigām.

"Dinamo" ar "Amur" KHL čempionātā ir tikusies 27 reizes un uzvarējusi 14 cīņās, tikai vienā no tām negūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja Habarovskas hokejisti.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu