Aizturēta sieviete, kura sīki izplānojusi un pasūtījusi sava vīra slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) novērsusi kādas sievietes plānotu sava vīra pasūtījuma slepkavību, informē VP.

Šogad jūlijā, saņemot Iekšējā drošības biroja rīcībā esošo informāciju par to, ka tiek gatavota kāda pasūtījuma slepkavība, Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļa nekavējoties ierosināja kriminālprocesu un veica neatliekamās izmeklēšanas darbības.

Policija noskaidroja, ka kāda sieviete meklē personas, kuras par samaksu veiks viņas vīra pasūtījuma slepkavību. Turpinot izmeklēšanu, ciešā sadarbībā ar citām Valsts policijas struktūrvienībām tika veikts apjomīgs izmeklēšanas darbību komplekss, tostarp noskaidrots, ka par slepkavības izpildīšanu sieviete bija gatava maksāt 2 000 eiro, kā arī to, ka slepkavība bija jānomaskē kā "ielas" konflikts, kuras laikā viņas vīru sadurtu ar nazi.

Pēc slepkavības paveikšanas, sieviete arī vēlējās saņemt nogalinātā vīra fotogrāfijas no notikuma vietas, kā pierādījumu par paveikto darbu. Tāpat viņa jau bija izplānojusi alibi un, ko teikt policijā pēc vīra slepkavības.

Izmeklēšanas laikā Valsts policija guva pietiekošu pierādījumu kopumu par personas gatavoto noziegumu un novērsa to sagatavošanās stadijā. Par aizdomās turēto minētā nozieguma organizēšanā atzīta 1988. gadā dzimusi, agrāk nesodīta sieviete, kurai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Tāpat kriminālprocesā aizturēts sievietes paziņa, 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš bija līdzdalībnieks gatavotās slepkavības izdarīšanā. Vīrietis atzīts par aizdomās turēto un arī viņam piemērots apcietinājums. Izmeklēšanā iegūtās ziņas liecina, ka abi aizdomās turētie gatavojās izdarīt slepkavību personīgu motīvu vadīti.

"Minētais noziedzīgais nodarījums uzskatāms par sevišķi smagu noziegumu, kas ir novērsts pateicoties Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieku profesionālai pieredzei un prasmei nekavējoties reaģēt. Esam gatavi un spējīgi reaģēt - pasargāt dzīvību un veselību ir primārais uzdevums," uzsver Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins.

Krimināllikums par minēto noziegumu paredz mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no 10 līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu