No Kauņas cietuma izbēdzis ieslodzītais, kurš apcietināts par īpaši cietsirdīgu slepkavības mēģinājumu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izbēgušais cietumnieks Andrius Kalasiūnas
Izbēgušais cietumnieks Andrius Kalasiūnas Foto: 15min.lt

Lietuvas pilsētā Kauņā piektdien, 13. septembrī, ārkārtīgi nežēlīgs un cinisks noziedznieks Andrius Kalasiūnas pametis savas ieslodzījuma vietas darba vietu un līdz šim ir uz brīvām kājām. Ieslodzījuma vietas departaments apgalvo, ka viņš neesot bīstams, vēsta Lietuvas nacionālais medijs "15min". Kas viņš ir un ko viņš izdarīja pirms kļuva par "paraugcietumnieku"?

"Nav informācijas, ka notiesātais Andrius Kalasiūnas varētu būt bīstams," teikts policijas paziņojumā.

1984. gadā dzimušais vīrietis atstāja būvlaukumu Brīvības alejā, Kauņā. Departaments apgalvo, ka ieslodzītais darba vietā bijis pozitīvs, tāpēc viņš četras reizes ticis paaugstināts amatā. Cietumā viņš izcēlies ar labām darba spējām, piedalīšanos dažādos pasākumos un labu izturēšanos.

Taču ieslodzījumā viņš nokļuva par zādzībām un augstasinīgu slepkavības mēģinājumu.

Pēc departamenta teiktā, Kalasiūnam tika atļauts atstāt apcietinājuma teritoriju, jo viņš atbilda noteiktajām prasībām un kritērijiem.

"Viņš bija izcietis vairāk nekā trešdaļu no viņam piespriestā soda, kas ļāva viņam iziet ārpus cietuma uz darbu bez apsarga vai eskorta," teikts departamenta paziņojumā.

Ieslodzītajiem, kuriem darba dēļ ir atļauts iziet no cietuma bez apsardzes, viņu darba vietās veic iepriekšēju paziņojumu. Kalasiūnas piektdien, bet dažas minūtes vēlāk viņš tika pamanīts atgriezies savā darba vietā.

"Kad virsniekiem tika uzdots izmeklēt viņa uzvedības iemeslus, notiesātais pēkšņi pārlēca pāri sētai un aizbēga. Ierēdņi mēģināja dzīties pakaļ notiesātajam, bet viņu notvert neizdevās," teikts departamenta paziņojumā.

Ieslodzītā meklēšanu pašlaik veic policija. Departaments ir uzsācis pirmstiesas izmeklēšanu par cietumnieka bēgšanu.

Noziegums bija brutāls un šermuļus izraisošs

2016. gada 18. novembrī Kauņas rajona tiesa piesprieda Andriusam Kalasiūnam deviņus gadus cietumā, kuru apsūdzēja par savas draudzenes slepkavības mēģinājumu.

Vīrietis tika sodīts par drausmīgas eksekūcijas rīkošanu savai draudzenei, jo viņam bija aizdomas, ka sieviete varētu viņu krāpt. Draudzeni viņš iepriekš slīcinājis, pēc tam sagūstījis savā automobilī un izmetis uz ielas no braucoša auto.

Andrius ar skrūvgriezni pārgriezis sievietes kaklu un noguldījis viņu auto bagāžniekā, ko pēc tam sašāvis ar ieroci.

Pirms neilga laika Kalasiūnas bija slavens ar ielaušanos Lietuvas šova "Basketbols pasaulē" veidotāja Vidas Mačiuļa mājās, no viņa īpašuma nozogot datorus, televizorus un apraides arhīvus.

Vīrietis tika ieslodzīts par visiem viņa noziegumiem, tiesa nepiekrita viņa atbrīvošanai, bet pēc trešdaļas soda izciešanas notiesātajam tika dotas tiesības dažreiz atstāt cietumu, lai strādātu celtniecībā bez apsardzes.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu