"Mogo" un "Kurbads" gūst uzvaras OHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Kurbads" hokejisti
"Kurbads" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs

Čempionvienība "Mogo" un aizvadītās sezonas fināliste "Kurbads" trešdien Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) čempionātā izcīnīja panākumus.

"Kurbads" mājās ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja sezonu labi iesākušo "Zemgali"/LLU.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Lauris Rancevs, Mārcis Zembergs un Lauris Bajaruns. Vienīgos vārtus zemgaliešu rindās iemeta Rustams Begovs.

Spēles rezultāts tika atklāts vien 11.minūtē, kad Hārdija Parādnieka nopelnīto spēles sodu realizēja Begovs. Periodu gan neizdevās noslēgt ar uzvaru, jo arī mājinieki pašā izskaņā realizēja vairākumu, panākot 1:1. Arī otrajā periodā abas komandas ilgstoši uzbruka bez precīziem metieniem, taču mazāk nekā divas minūtes līdz otrā perioda beigām, precīzs bija Zembergs. Trešajā periodā vēl vienus vārtus "Kurbada" labā guva Bajaruns, bet viesi ar to pašu atbildēt nespēja, piedzīvojot savu pirmo zaudējumu šosezon.

Citā spēlē čempionvienība "Mogo" mājās ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja "Prizma"/IHS.

"Mogo" rindās precīzi meta Rūdolfs Maslovskis, Gatis Gricinskis, Krišs Lipsbergs un Ņikita Koļesņikovs, tikmēr viesu rindās vārtus guva Armands Bērziņš un Kristaps Riekstiņš.

Lai arī mājinieki bija izteikti mača favorīti laukumā tas tik uzskatāmi nebija redzams, tomēr ar pacietīgu spēli 11.minūtē Grincinskim izdevās atslēgt pretinieku vārtus. Septiņas minūtes vēlāk to pašu iespēja arī Maslovskis, 20 minūtēm noslēdzoties vadībā ar 2:0. Otrā perioda sākumā Koļesņikovs pārsvaru palielināja līdz 3:0, bet nepilnas piecas minūtes vēlāk ripu teju vai tukšos vārtos raidīja Bērziņš. Trešā perioda otrajā pusē Riekstiņš deficītu samazināja līdz minimumam, bet sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Lipsbergs atgrieza divu vārtu pārsvaru (4:2). Viesi pēdējo minūti varēja spēlēt vairākumā, ko viņi centās izmantot noņemot vārtsargu, bet arī šāda taktika nenesa rezultātu, zaudējot spēli ar 2:4.

Tikmēr "Liepāja" viesos ar 6:1 (1:0, 0:1, 5:0) sagrāva Daugavpils "Dinaburga".

Liepājnieku rindās divus vārtus guva Marks Kaļeiņikovs un Iļja Žučkovs, bet pa reizei precīzi meta Reinis Demiters un Mārtiņš Oskars Freimanis. Tikmēr Bruno Zabis izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Daugavpiliešiem vienīgos vārtus iemeta Mārtiņš Jakovļevs.

Čempionāta vadībā pēc četrām nospēlētām spēlēm ar 11 punktiem ir "Kurbads", bet "Mogo" iekrājusi septiņus. Tālāk ar sešiem punktiem trīs spēlēs seko "Liepāja", bet ceturtā ir "Zemgale"/LLU, kas izcīnījusi par punktu mazāk. Piektā ar diviem punktiem tikpat spēlēs ir "Olimp", bet "Dinaburga" divās spēlēs tikusi pie viena punkta. Hokeja skola "Rīga" un "Prizma"/IHS pie punktiem nav tikušas.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkosies astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

Līdz ar to debiju OHL turnīrā piedzīvos "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu