Krievija gatavojas apgādāt kosmonautus ar ieročiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievu astronauti ar šķērēm un nažiem lūko noskaidrot Sojuz cauruma izcelsmi.
Krievu astronauti ar šķērēm un nažiem lūko noskaidrot Sojuz cauruma izcelsmi. Foto: EPA/Scanpix

Krievija pārbauda ieroci, ko kosmonauti varētu izmantot savvaļas dzīvnieku aizbaidīšanai pēc nolaišanās nomaļos apvidos, trešdien, 18. septembrī, paziņojis Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins.

Kosmonauti bijuši neapbruņoti jau ilgāk nekā desmit gadus, bet Rogozins pavēstīja, ka pienācis laiks atgriezties pie ieročiem, ņemot vērā, ka kosmosa kuģi tagad nolaižas arī Krievijas Tālajos Austrumos.

"Ir iespējams, ka nolaišanās notiks apvidū, kas nav apdzīvots, ar mežiem un mežiem un stepēm, un kosmonauti saka, ka būtu labi, ja viņiem aprīkojumā būtu ierocis," sacīja Rogozins.

"Šis ierocis jau tiek izmēģināts," viņš paziņoja, piebilstot, ka kosmonautu aprīkojumā tas varētu tikt iekļauts pēc pusotra gada.

Ar ieroci būs iespējams izšaut signālraķetes, kā arī izmantot to aizsardzībai.

Arī Krievijas kosmonauts Oļegs Konoņenko otrdien žurnālistiem sacīja, ka kosmonautiem būtu nepieciešami papildu instrumenti, jo pastāv iespēja, ka nolaišanās notiek nomaļā apvidū.

Viņš sacīja, ka kosmonautiem noderētu īpašs nazis nojumes uzsliešanai un, iespējams, ierocis, ja iznāk sastapšanās ar dzīvniekiem.

Konoņenko komandēja Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) apkalpi, kas nesen atgriezās uz Zemes.

Foto: Kazahstānas stepē nolaižas trīs kosmonauti

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu