Bēdīgi slavenos 57 mazsunīšus un to kucēnus no rītdienas var vest mājās. Svarīga informācija par adopciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daļa no bēdīgi slavenajiem 57 mazsunīšiem
Daļa no bēdīgi slavenajiem 57 mazsunīšiem Foto: Facebook/ dzīvnieku patversme "Ulubele"

Dzīvnieku patversmē "Ulubele" interesenti jau no piektdienas, 20. septembra, Iļģuciemā konfiscētos mazsunīšus varēs apskatīt un rezervēt no plkst. 11 līdz 16, sociālajā tīklā "Facebook" informē patversme.

Patversme vērš uzmanību, ka interesenti apraudzīt sunīšus varēs tikai katru dienu šajā konkrētajā laikā - no plkst. 11 līdz 16. Kā arī suņuku rezervācija notiks tikai un vienīgi klātienē, internetā un pa telefonu rezervācija netiks veikta.

Video: Iļģuciema mazsunīši patversmē "Ulubele"

» Žurkas, izkārnījumi un neciešama smaka. Pašvaldības policisti no dzīvokļa Rīgā izņem 58 suņus

Potenciālo dzīvnieku īpašnieku atbilstība rūpēm par suni tikšot izvērtēta. Ja patversmei dažādu apsvērumu dēļ, ņemot vērā tās pieredzi šajā jautājumā, konkrētais cilvēks nešķitīs piemērots, tai nav pienākums tos nodot adopcijai. 

"Tad, kad patversmē nonāk mazsunīši vai kādai konkrētai šķirnei līdzīgi dzīvnieki, ļoti daudziem mājās atrodas vieta kāda dzīvnieka uzņemšanai, lai gan ne visi tam ir piemēroti. Potenciālajiem suņu īpašniekiem noteikti jārēķinās arī ar līdzmaksājumu patversmei," sacīja Džonsone.

Likums nosaka, ka pašvaldība patversme apmaksā dzīvnieku uzturēšanu vien 14 dienas. Šo konkrēto suņu ikdienas uzturēšana un vakcināciju pret trakumsērgu apmaksājusi valsts, kura vēlāk saskaņā ar likumu attiecīgos izdevumus varēs piedzīt no vainīgās personas.

Taču "Ulubelei" par saviem līdzekļiem jāsagatavo dzīvnieki adopcijai, jānodrošina tiem nepieciešamās ārkārtas ārstēšanas, konsultācijas pie ārstiem, ķeizargrieziena operācijas, jo daļa no dzīvniekiem bija gaidībās un paši nebija spējīgi dzemdēt, kā arī sterilizācija. Tāpat "Ulubele" cenšas piesaistīt papildu līdzekļus arī tādu patversmēs iemītnieku uzturēšanai, kuriem vecuma vai vizuālā izskata dēļ ilgāku laiku saimnieks neatrodas.

"Ulubeles" vadītāja piebilda, ka parasti līdzmaksājumi par pilnībā adopcijai sagatavotu kaķi patversmē svārstās no 30 līdz 35 eiro, taču tas var būt augstāks šķirnes kaķim. Līdzmaksājumi par suņiem var būt, sākot no 30 līdz pat 300 eiro.

Džonsone teica, ka kopumā adopcijai būs pieejami 70 suņuki. Viens no 58 dzīvoklī Pārdaugavā mitušajiem suņiem nomira, bet vairākām kucītēm piedzima mazuļi, līdz ar to kopējais adopcijai nododamo suņu skaits ir palielinājies. Visjaunākos suņus sākotnēji varēs vien aizrunāt, jo likums nosaka, ka vismaz divus mēnešus tiem jāpavada kopā ar māti, ja tas ir iespējams. Divus mēnešus vecos kucēnus varēs adoptēt vēlāk, kad tiem būs veiktas arī visas nepieciešamās vakcīnas.

Foto: Daļa no bēdīgi slavenajiem 57 mazsunīšiem

Viņa piebilda, ka par attiecīgajiem suņiem joprojām nav zudusi Latvijas iedzīvotāju interese.

"Cilvēki zvana, interesējas, bet sabiedrība ir saprātīga, apzinoties, ka vispirms ir jānokārto juridiskie jautājumi, tad seko sagatavošana adopcijai un tikai pēc tam dzīvniekus var vest mājās," viņa sacīja.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības policijā (RPP) darbinieki 26.jūnija pēcpusdienā no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņēmuši 58 suņus, kas turēti antisanitāros apstākļos, tostarp Jorkšīras terjerus, špicus un toiterjerus. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem, pēc saimnieces teiktā, esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Suņi tika konfiscēti pēc tam, kad RPP darbinieki bija saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tika turēti suņi. Ieejot dzīvoklī un novērtējot dzīvnieku turēšanas apstākļus, pašvaldības policisti tajā konstatēja spēcīgu izkārnījumu smaku, kā arī izkārnījumus un citas nenosakāmas izcelsmes smirdīgas vielas uz grīdas. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras, acīmredzot, bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Visi izņemtie dzīvnieki tika nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu tika sākta administratīvā lietvedība, bet vēlāk Rīgas domes Administratīvā komisija 58 suņu saimniecei, kura dzīvniekus bija turējusi kādā dzīvoklī Pārdaugavā antisanitāros apstākļos, nolēma piespriest maksimālo, 350 eiro naudas sodu un dzīvnieku konfiskāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu