Pēc 30 gadus ilgas meklēšanas, iespējams, atrasts Dienvidkorejas sērijveida slepkava

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Dienvidkorejas policija uzskata, ka, iespējams, viņi ir atrisinājuši bēdīgi slavenā sērijveida slepkavas lietu, kurš pirms 30 gadiem izvaroja un noslepkavoja desmit sievietes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija veltīja teju divus miljonus darba dienu laikā no 1986. līdz 1991. gadam, lai izmeklētu 10 sieviešu nāves gadījumus Hvaseongas lauku rajonā, uz dienvidiem no Seulas.

Jaunākie DNS testi sasaistīja 56 gadus veco Lī Čun-Džeju ar vismaz trim no 10 slepkavībām.

Aizdomās turētais jau izcieš mūža ieslodzījumu par savas sievasmātes izvarošanu un slepkavību 1994. gadā.

Viņš ir noliedzis apgalvojumus, ka viņš varētu būt sērijveida slepkava, un nevar tikt saukts pie atbildības, jo noziegumu noilguma termiņš ir beidzies.

Slepkavības, kuru upuri bija, sākot no pusaudzēm līdz 70 gadus vecai sievietei, iedvesmoja godalgoto filmu "Memories of Murder".

Policija lietas laikā izmeklēja aptuveni 21 000 cilvēku un bez panākumiem salīdzināja vēl aptuveni 20 000 cilvēku pirkstu nospiedumus.

"Izsaku dziļu līdzjūtību upuriem un viņu ģimenēm, kā arī Korejas sabiedrībai par to, ka viņi ilgi nav varējuši atrisināt šo lietu," ziņu aģentūrai AFP sacīja Gjeonggi Nambu provinces policijas aģentūras virsnieks Ban Gi-soo.

"Mēs darīsim visu iespējamo, lai atklātu patiesību ar vēsturiskas atbildības sajūtu."

Upuri galvenokārt tika nožņaugti, vēsta korejiešu ziņu izplatītājs "Yonhap". Tiek uzskatīts, ka slepkava ir izmantojis upuru mantas, piemēram, zeķes vai zeķubikses, lai sievietes nosmacētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu