"Veipošanas" beigas? Arī Lietuvā ierosina aizliegt aromatizētas elektroniskās cigaretes (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lietuvas Seima opozīcijas politiķi ierosinājuši no nākamā gada vidus aizliegt aromatizētas elektroniskās cigaretes, un šo ideju atzinīgi novērtējušas arī valdošās koalīcijas frakcijas.

Iniciatīvas atbalstītāji uzskata, ka ķiršu, vaniļas vai piparmētru smarža var veicināt jauniešu pierašanu pie nikotīna. Šādu aizliegumu jau ieviesusi Igaunija, bet Zviedrijā tas stāsies spēkā nākamgad.

» Ņujorkas štats aizliedz aromatizētās e-cigaretes

Atbalstu šim parlamenta opozīcijā esošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" frakcijas deputāta Mīkola Majauska ierosinājumam ar saviem parakstiem apliecinājuši valdošās Zaļo un zemnieku savienības līderis Ramūns Karbauskis, Lietuvas Sociāldemokrātu partijas frakcijas vadītāja vietnieks Aļģirds Sīss, Lietuvas Sociāldemokrātu darba frakcijas vadītājs Rimants Sinkevičs, Jauktās Seima deputātu grupas vadītājs Andrjus Mazuronis, Lietuvas Poļu vēlēšanu akcijas-kristīgo ģimeņu savienības frakcijas deputāts Mihals Mackevičs, Liberāļu kustības frakcijas vadītāja Viktorija Čmilīte-Nīlsena un jaunizveidotās frakcijas "Lietuvas labklājībai" deputāte Ona Vaļukevičūte.

» Uzsprāgstot elektroniskajai cigaretei, Teksasā bojā iet vīrietis

Savukārt ASV trešdien, 12. septembrī, veselības un sociālo dienestu ministrs Alekss Eizars pavēstīja, ka tiek gatavots aromatizēto elektronisko cigarešu aizliegums, šādu lēmumu atbildīgajiem dienestiem pieņemot pēc tam, kad ar mīklainu plaušu slimību sasirguši vairāki simti cilvēku, turklāt pastāv aizdomas, ka tā vainojama vairāku elektronisko cigarešu lietotāju nāvē.

Veselības padome apstiprinājusi gubernatora Endrū Kuomo rosinātos normatīvus, aizliedzot aromatizētos veipošanas produktus. Vienlaikus valstī turpinās smagas plaušu slimības uzliesmojums, kas prasījusi vairāku cilvēku dzīvības. Saslimuši simtiem cilvēku.

Aizliegums stājas spēka nekavējoties.

Mičigana šomēnes kļuva par pirmo štatu, kas pieņēmis aizliegumu. Tiesa gan, šis likums vēl nav īstenots.

"Nav noliedzams, ka veipošanas produktu uzņēmumi apzināti izmanto aromatizētājus, lai jauniešus padarītu atkarīgus no e-cigaretēm. Tā ir sabiedrības veselības krīze, un tas beidzas šodien," sacīja Kuomo.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu