"Skolotājas pie tualetes pārbauda, vai bērni mazgā rokas." Siguldā bērnudārzos pastiprināti drošības pasākumi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūdens krāns. Ilustratīvs attēls
Ūdens krāns. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pēdējo desmit dienu laikā jauni saslimšanas gadījumi ar šiga toksīnu veidojošo zarnu nūjiņas izraisīto infekciju nav, tomēr pieaug to bērnu skaits, kam ir atrasta salmoneloze. Izglītības iestādēm uzdots pastiprinātas dezinficēšanas plāns, vēsta LNT Ziņas.

Visos sešos Siguldas bērnudārzos notiek pastiprināti dezinficēšanas pasākumi. Un katru dienu katru bērnu izglītības iestādi pārbauda PVD inspektori.

» Bērnu saindēšanās Siguldā: novada pašvaldība lauž līgumu ar izglītības iestāžu ēdinātāju

Bērnudārzā "Pasaciņa" saslimšanas gadījumi ar šiga toksīnu veidojošo zarnu nūjiņas izraisīto infekciju vai arī salmonelozi nav konstatēti. Tomēr tam ir jāievēro visi pašvaldības un epidemiologu noteiktie piesardzības pasākumi. Brīvdienās kārtīgu dezinfekciju piedzīvoja ēdināšanas bloks.

"Mēs dezinfekciju veicam katru dienu. Pastiprināti. Mēs tīrām virsmas, rotaļlietas, grīdas, jebkuru priekšmetu mēs cenšamies dezinficēt,"

norāda bērnudārza "Pasaciņa" vadītāja Liene Ābele.

Krānu rokturiem dezinfekcijas laikā tiek pievērsta īpaša uzmanība. Gan medmāsa, gan skolotāji un viņu palīgi uzrauga un stingri seko tam, lai bērni ievēro higiēnas prasības. Situācijas nopietnību mazie bieži vien nesaprot.

"Skolotājas ir izdomājušas, ka viena stāv pie tualetes un pārbauda, jo tiešām šādā laikā mēs nevaram palaist nevienu šo gadījumu. Lai tas bērniņš tiešām rociņas nomazgā. Jo tas ir pats svarīgākais," stāsta medmāsa Inga Liepiņa.

Drošības labad daudzi vecāki nolēmuši bērnu uz dārziņu pagaidām nevest. Piektdien to apmeklēja tikai 44 no 113 bērniem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu