Dreiliņos pēc ārstēšanās psihiatriskajā slimnīcā atgriezies dedzinātājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uguns. Ilustratīvs attēls.
Uguns. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirms gada Rīgas pašvaldības policijas notvertais dedzinātājs atgriezies Dreiliņos un regulāri aizsāk ugunsgrēkus Ē. Valtera un Dzilnas ielās, vēsta raidījums "Nekā personīga". 

Dreiliņos pēdējos gados daudz biežāk kā citviet Rīgā notiek ugunsgrēki. Pirms gada policijai izdevās notvert ļaunprātīgo dedzinātāju, kurš izgājis ārstēšanās kursu psihiatriskajā slimnīcā.

Tomēr šogad minētā persona ir atgriezusies un līdz septembrim Dreiliņos reģistrēti 10 ar dedzināšanu saistīti gadījumi. Raksturīgi aizdomās turētajam, pārsvarā deg atkritumu konteineri un stāvvadi virs tiem.  

Aizvadītajā nedēļas nogalē izcēlies viens no lielākajiem šāda veida ugunsgrēkiem. Nakts vidū sācis degt daudzīvokļu mājas atkritumu stāvvads. 

Spēcīgo liesmu un dūmu dēļ iedzīvotājus varēja izglābt tikai pa logiem, tādēļ ugunsdzēsējiem nācās izsist logu stiklus un atlauzt bēniņus. Kopskaitā 3 stundu laikā tika izglābti 17 cilvēki.

Ugunsgrēks Ē. Valtera ielā 7 ir tikai viens no daudziem, kas pēdējo gadu laikā reģistrēti šajā Rīgas mikrorajonā. Pagājušogad kopā tie ir bijuši 16 gadījumi. Ugunsgrēki galvenokārt notiek Ē. Valtera un Dzilnas ielās.  

Vietējie iedzīvotāji min, ka šajā rajonā ir manīts dedzinātājs, kas naktīs ļaunprātīgi aizsāk ugunsgrēkus, dedzinot miskastes. Kaut gan šie ugunsgrēki apdraudz iedzīvotāju dzīvības, policija un apsaimniekotāji neizrādot pietiekami lielu iniciatīvu. Pirms vairākiem gadiem šeit dežūrējis policists, tomēr šobrīd rajonā ik pa laikam iegriežas patruļas ekipāžas, tomēr apkārtnē bieži notiek laupīšanas, kaušanās un iedzeršana. 

Piedāvātajie risinājumi cīņā ar ļaunprātīgo dedzinātāju ir izbūvēt atkritumu novietnes un slēgt atkritumu stāvvadus, kā arī dzīvokļos izvietot dūmu detektorus. Šie plāni vēl nav realizēti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu