Atrasts bijušā "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītāja Aivara Rehes līķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tairo Lutter

Policijas un robežsardzes pārvalde apstiprināja, ka atrasts bijušā "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītāja Aivara Rehe līķis, vēsta laikraksts "Postimees".

Igaunijas policijas pārstāvis Kristjans Luks ziņu aģentūrai BNS apstiprināja, ka līķis atrasts Tallinā. 

Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR vēsta, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, Rehe izdarījis pašnāvību.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka 56 gadus vecais Rehe pirmdien, 23. septembrī, no mājām devies pastaigā un tā arī nebija atgriezies.

» Pazudis bijušais "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītājs: Aivara Rehes dzīvība, iespējams, ir apdraudēta

Kā laikrakstam "Postimees" sacījis policijas pārstāvis, ir pamats pieņemt, ka Rehes dzīvībai un veselībai draud nopietnas briesmas.

Policija pārmeklēja Rehes mājas apkaimi, izmantojot arī bezpilota lidaparātu. Meklēšanā tika iesaistīti aptuveni 40 cilvēki, tai skaitā brīvprātīgie.

"Mēs meklējam viņu tur, kur viņš parasti gājis staigāt ar suni, bet šodien viņš izgājis no mājas bez suņa un telefonu atstājis mājās," piebildis policijas pārstāvis.

2014. gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus naudas atmazgāšanas novēršanas noteikumu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat 200 miljardiem eiro.

2017. gada nogalē Igaunijā tika uzsākta kriminālizmeklēšana šai lietā, bet, kā laikrakstam "Postimees" apliecināja Igaunijas Ģenerālprokuratūra, pret Rehi izmeklēšana nav uzsākta un viņš nav iesaistīts izmeklēšanas darbībās.

Aizdomās par naudas atmazgāšanu lielā apmērā šobrīd tiek turēti desmit bijušie bankas darbinieki.

Pats Rehe, kas vadīja "Danske Bank" Igaunijas filiāli no 2008. līdz 2015. gadam, intervijā avīzei martā sacīja, ka jūtas atbildīgs, bet uzskata, ka pasākumi, kas tolaik bankas filiālē veikti cīņai pret naudas atmazgāšanu, bijuši pietiekami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu