"Zaudēt Bertānu bija ļoti grūti." Leģendārais Popovičs par Bertāna maiņu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertans (Vašigtonas "Wizards")
Dāvis Bertans (Vašigtonas "Wizards") Foto: AFP/SCANPIX

Katru vasaru Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) komandas veic izmaiņas savos sastāvos. Šogad maiņas darījuma rezultātā klubu spiests bija mainīt arī latviešu basketbolists Dāvis Bertāns. Bertāna bijušās komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs izteicās, ka komandai pietrūks latviešu snaipera sniegums, vēsta "Expressnews".

Maiņas darījums, kura rezultātā Bertāns nonāca Vašingtonas "Wizards" sastāvā tika veikts, lai atbrīvotu vietu zem algu griestiem. Jauniegūtos līdzekļus bija plānots ieguldīt Markusa Morisa iegādei, kurš ja bija sniedzis mutisku apstiprinājumu tam, ka ir gatavs pievienoties "Spurs" vienībai. Pēdējā mirklī spēlētājs mainīja domas un nolēma pievienoties Ņujorkas "Knicks" komandai.

"Zaudēt Bertānu bija ļoti grūti," mediju dienas intervijā teica "Spurs" galvenais treneris  Popovičs. "Tā bija kļūmīga situācija, kas tika atrisināta neprofesionāli. Mēs veicām šo gājienu, lai parakstītu [citu] līgumu, ko mēs arī panācām. Mēs bijām akli. Dāvis bija īpašs spēlētājs, kā jūs visi zināt. Jauns, un kļuva arvien labāks. Mums ir grūti samierināties ar viņa zaudējumu."

Ar realizētajiem 42,9% tālmetienu Bertāns bija sestais labākais snaiperis līgā.

"Dāvis ar savu precizitāti, basketbola izpratni un darba ētiku papildinās mūsu uzbrukumu. Viņš iepriekšējā sezonā bija viens no labākajiem tālmetienu izpildītājiem, un ļaus mums paplašināt iespējas uzbrukumā," pauda "Wizards" viceprezidents basketbola jautājumos Tomijs Šepards.

"Spurs" regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā. Tikmēr Vašingtonas komanda bija 11.vietā Austrumos, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

26 gadus vecais Bertāns NBA aizvadījis trīs sezonas, kurās 220 mačos caurmērā guvis 6,2 punktus un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu