Zināmi Latvijas bagātākie cilvēki (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskais direktors Arnis Riekstiņš ar saņemto  Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras eksporta izcilības balvu "Krišjāņa Valdemāra balva "Latvji, brauciet jūriņā!"" apbalvošanas ceremonijas laikā Latvijas Dzelzceļa muzejā.
Programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskais direktors Arnis Riekstiņš ar saņemto Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras eksporta izcilības balvu "Krišjāņa Valdemāra balva "Latvji, brauciet jūriņā!"" apbalvošanas ceremonijas laikā Latvijas Dzelzceļa muzejā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 3. oktobrī, preses konferencē tika atklāts žurnālista Lato Lapsas "Dienas Biznesam" izveidotais un apkopotais Miljonāru tops, kas balstīts uz publiski pieejamajiem datiem "Lursoft" datubāzē.

» Pasaules veiksmīgāko uzņēmēju "ikdienas formula"

Simts Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā šogad tikai 19 jaunpienācēji. Salīdzinājumam – pirms diviem gadiem miljonāru topā bija pat 41 jauns vārds. Tas savukārt var liecināt, ka pagājušais gads kopumā bijis stabilitātes un izaugsmes gads.

Tiek norādīts, ka, apkopojot aizvadītā gada pelnošāko Latvijas uzņēmēju datus, var secināt, ka līdzās privātbaņķieriem un tehnoloģiju uzņēmumu īpašniekiem topā atrodas arī kokapstrādes, būvniecības, azartspēļu, tirdzniecības nozarē strādājoši uzņēmēji.

Latvijas miljonāru saraksta pirmajā vietā otro gadu pēc kārtas ierindots informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš.

Riekstiņa bagātība lēsta 202 miljonu eiro apmērā, kas ir par 30 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

» Desmit miljardieri, kuri pameta augstskolu, pirms kļuva par bagātākajiem cilvēkiem pasaulē

Savukārt otro un trešo vietu dala "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Leonīds Esterkins un pašlikvidācijas stadijā esošās "ABLV Bank" līdzīpašnieks Ernests Bernis, kuru katra bagātība lēsta 120 miljonu eiro apmērā.

Esterkina bagātība saglabājusies iepriekšējā gada līmenī, kad viņš ieņēma otrā turīgākā Latvijas iedzīvotāja pozīciju. Tikmēr Berņa, kurš gadu iepriekš bija ceturtais Latvijas turīgākais cilvēks, bagātība augusi par 22 miljoniem eiro.

Tikmēr "ABLV Bank" līdzīpašnieks Oļegs Fiļs ierindots saraksta ceturtajā pozīcijā. Fiļa bagātība lēsta 100 miljonu eiro apmērā, kas ir iepriekšējā gada līmenī, kad viņš bija trešais Latvijas turīgākais cilvēks.

Savukārt saraksta piektajā vietā (gadu iepriekš - sestajā vietā) ierindots nekustamo īpašumu uzņēmējs Justs Nikolajs Karlsons. Viņa bagātība jaunākajā sarakstā lēsta 76 miljonu eiro apmērā, kas ir par vienu miljonu eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Bagātāko cilvēku topa pirmajā desmitniekā ir lasāmi arī tādi vārdi kā uzņēmējs Uldis Asars, spēļu biznesa īpašnieks, mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns, UPB holdinga padomes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns, "Rietumu bankas" padomes priekšsēdētāja vietnieks Arkādijs Suharenko un veikalu "Top!" līdzīpašnieks Egils Butka.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu