Šosezon tūkstošiem autovadītāju nav maksājuši par iebraukšanu Jūrmalā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūrmala.
Jūrmala. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šīs vasaras sezonas laikā, iebraucot Jūrmalā, tūkstošiem autovadītāju nav maksājuši par caurlaidi. Sods par šo pārkāpumu ir 50 eiro. Šobrīd apkopotie dati par pārkāpējiem liecina, ka ir tādi vadītāji, kuru sodi rēķināmi simtos un pat tūkstošos eiro, vēsta raidījums "900 sekundes".

Dati, kas iegūti no Jūrmalā uzstādītajām videotehniskajām ierīcēm, liecina, ka 60 000 reižu autovadītāji iebraukuši bez caurlaides. Šīs ierīces atpazīst tos autovadītājus, kas no aprīļa līdz septembra beigām nesamaksā divus eiro par iebraukšanu. Tomēr tendence ir pozitīva, jo pirms pāris gadiem šis skaitlis bija gandrīz piecas reizes lielāks. 

"Protams, lietu izskatīšanas laikā pārkāpēju skaits samazināsies. Jo cilvēks ir kļūdījies, maksājot, nekorekti ievadot sava auto numurzīmi. Mēs to ņemam vērā," atzīst Jūrmalas pašvaldības policijas pienākumu izpildītājs Kaspars Platnieks.

Sods par iebraukšanu bez caurlaides ir 50 eiro. Fiksēts arī kāds rekordists, kurš šosezon regulāri iebraucis Jūrmalā, nesamaksājot divus eiro. Kopumā vadītājs iebraucis 140 reizes, tas nozīmē, ka viņa sods būtu 7000 eiro. Ja pārkāpēji sodu nesamaksā, lieta tiek nodota tiesu izpildītājiem.

"Protams, tad sods pieaug normatīvo aktu prasībām. Ja konstatējam, ka cilvēks ilgstoši nav maksājis, jo primāri sods ir jāsamaksā mēneša laikā, tad vēlāk sūtām brīdinājumu, ja nekas nenotiek, nododam tiesu izpildītājiem," turpina likumsargu pārstāvis.

Autovadītāji arī pārsūdz uzliktos sodus. 1700 šādu lietu šobrīd gaida izskatīšanu tiesās. Bet Jūrmalas dome ir neizpratnē – kāpēc cilvēki nepērk caurlaidi, ja zina, ka jau trīs gadus videotehniskās ierīces fiksē visus iebraucējus. 

"Jūrmalā jāmaksā par iebraukšanu jau no 1996. gada. Divi eiro ir izdevīgāk nekā 50 eiro. Pārkāpēju motivācija mums īsti nav saprotama," norāda Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Pārsteidzoši, ka pēdējās dienās novērota pretējā tendence – cilvēki vēlas maksāt, kaut arī tas jādara tikai līdz 30. septembrim. Oktobra pirmajās dienās novēroti daudzi apzinīgi braucēji, kas ļoti vēlas samaksāt, bet pēc tam ir sašutuši, ka automāts nepieņem viņu naudu. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu