Romā plastmasas pudeles var apmainīt pret metro biļeti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plastmasas pudeles. Ilustratīvs attēls.
Plastmasas pudeles. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Itālijas galvaspilsētā Romā atkritumu daudzums uz ielām pēdējo gadu laikā ir kļuvis par īpaši lielu problēmu. Pilsētas metro piedāvā iespēju nodot plastmasas pudeles apmaiņā pret metro biļeti, vēsta medijs "BBC". 

Romas ielās pēdējo gadu laikā ievērojami audzis atkritumu daudzums. Romas metro piedāvā oriģinālu ideju, kā šo situāciju uzlabot. Jauns projekts ļauj plastmas pudeles iemainīt pret kredītu metro biļetes pirkšanai. 

Kāds metro pasažieris norāda, ka, viņaprāt, jebkuru cilvēku var mudināt uz akritumu pārstrādi, ja apmaiņā pret atkritumu nodošanu, tiek piedāvāta nauda vai kādi citi labumi.  

Mobilajā telefonā nepieciešams lejupielādēt lietotni "Recycle Travel", kur katram lietotājam tiek piešķirts savs kods, kas ļauj reģistrēt nodotās pudeles. Par katru nodoto pudeli kredīta summai tiek pieskaitīti pieci centi. Metro biļete maksa 1.50 eiro, kas nozīmē, ka jānodod 30 plastmasas pudeles. 

Stefano Čiafani, vides grupas "Legambiente" vadītājs stāsta, ka pēdejos gados Romā nav izdevies radīt veiksmīgu atkritumu škirošanas un pārstādes sistēmu. 

Pilsētas administrācija norāda, ka Romas atkritumu problēma ir kļuvusi par nopietnu draudu veselibai. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu