"Tas ir kā zaudēt pusi ģimenes." Cenšoties glābt zilonēnu, Taizemē miruši seši ziloņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mēģinot cits citu glābt, ūdenskritumā Taizemē gājuši bojā seši ziloņi. Varasiestādēm izdevās glābt divus netālu esošos dzīvniekus.
Mēģinot cits citu glābt, ūdenskritumā Taizemē gājuši bojā seši ziloņi. Varasiestādēm izdevās glābt divus netālu esošos dzīvniekus. Foto: AFP / Scanpix

Mēģinot cits citu glābt, ūdenskritumā Taizemē gājuši bojā seši ziloņi, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Taizemes varasiestādes sestdien, 5. oktobrī, ap trijiem pēcpusdienā pēc vietējā laika saņēmušas ziņu par ziloņu baru, kas Kaojai Nacionālajā parkā bloķējot ceļu uz ūdenskritumu. Trīs stundas vēlāk ūdenskrituma apakšā tika atrasts miris trīs gadus vecs zilonēns. Netālu tika atrasti vēl pieci miruši dzīvnieki.

Varas pārstāvji sacījuši, ka negadījums noticis, kad zilonēns paslīdējis pie ūdenskrituma. Vēl divi citi ziloņi tika atrasti, nonākuši grūtībās uz klints, un varasiestādes tos ir pārvietojušas.

Ūdenskritums, kas pazīstams ar nosaukumu "Elles kritiens", ir bēdīgi slavens. 1992. gadā pie tā bojā gāja astoņi ziloņi.

Divi izdzīvojušie ziloņi šobrīd tiek rūpīgi uzraudzīti. Vietējā dabas aizsardzības fonda dibinātājs Edvīns Vīks sacīja, ka pārim varētu būt grūtības izdzīvot, jo savvaļā ziloņi paļaujas uz bara aizsardzību un sadarbību, meklējot pārtiku.

Notikušais var atstāt arī emocionālas sekas, jo ziloņi mēdz izrādīt sērošanas pazīmes.

"Tas ir kā zaudēt pusi ģimenes," sacīja Vīks. "Nav nekas, ko mēs varētu darīt, diemžēl tāda ir daba."

Taizemē dzīvo aptuveni 7000 Āzijas ziloņu, no kuriem vairāk nekā puse atrodas nebrīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu