Ždanoka "uzmetusi" Mamikinu - no sava EP mandāta neatteiksies (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tatjana Ždanoka
Tatjana Ždanoka Foto: Evija Trifanova/LETA

Tatjana Ždanoka (LKS) neplāno atteikties no sava Eiropas Parlamenta (EP) deputātes mandāta par labu Andrejam Mamikinam. Mamikins apgalvo, ka par to Latvijas Krievu savienības (LKS) saraksta līderi vienojušies pirms EP vēlēšanām. Mamikins esot gatavs, ka Ždanoka solījumu varētu nepildīt, vēsta "LNT ziņu TOP 10".

LKS EP vēlēšanās ieguva vienu vietu, uz ko šī politiskā spēka vadītāji bija cerējuši. Izskanēja informācija, ka trīs saraksta līderi vienojušies šo vienu EP mandātu sadalīt uz trim. Vispirms pastrādātu Ždanoka, kura pēc tam no mandāta attiektos par labu saraksta otrajam numuram, Mamikinam, kurš vēlāk noliktu mandātu. Tad to iegūtu Miroslavs Mitrofanovs, kurš EP vēlēšanās ieguva trešo lielāko "plusiņu" skaitu. Ždanoka gan noliedz, ka būtu bijusi šāda vienošanās. "Es plānoju strādāt visus piecus gadus. (..) Nebija nekādas vienošanās," LNT raidījumam norādīja Ždanoka.

Pavisam ko citu apgalvo Mamikins. "Varu apstiprināt, tāda noruna ir bijusi," sacīja politiķis. Mamikins skaidro, ka Ždanoka pirms vēlēšanām solījusi – ja tiks ievēlēta, tad savu mandātu noliks pēc gada. Tad divus gadus Eiroparlamentā strādātu Mamikins, bet pēdējos divus gadus - Mitrofanovs. 

Mamikins apgalvo, ka šādu vienošanos gada sākumā piedāvājusi pati Ždanoka. "Tikāmies vienā azerbaidžāņu restorānā pēc Tatjanas [Ždanokas] lūguma. (..) Piedāvājums bija dalīt mandātu. Es teicu, ka tas tā mazliet dīvaini varētu izskatīties, bet Tatjana pateica, ka tā esot normāla prakse minoritāšu partijām Eiropā, un tad vairāki deputāti dala termiņu uz vairākiem kandidātiem," stāsta politiķis.

Ždanoka un Mitrofanovs sarunā mudinājuši Mamikinu iestāties LKS, taču viņš atteicies, jo uzskata, ka partija ir pārāk radikāla. "Es esmu gatavs, ka viņa var nepildīt savu solījumu [par atteikšanos no EP mandāta]. Beigu beigās, tā ir politika. Bet cipari rāda, ka bez manis viņa nekad nekļūtu par EP deputāti. (..) Tas lai paliek uz viņas sirdsapziņas," LNT raidījumam norādīja Mamikins. 

Pēc EP vēlēšanām Mamikins no LKS ir attālinājies, un Ždanoka no viņa izvairoties. Tikko Rīgā notika LKS organizēts "krievu skolu" aizstāvju protests. Mamikins agrāk līdzīgos pasākumos ir piedalījies, bet šoreiz nebija manāms. Viņš atzīst, ka par notiekošo mītiņu uzzinājis tikai no medijiem. 

Ždanokas ietekme EP ir pieaugusi. Viņa kļuvusi par Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietnieci, norāda "LNT Ziņu Top 10".

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu