Tiks piemēroti bargāki sodi par iebraukšanu krustojumā pie sarkanās gaismas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sarkanā gaisma luksoforā.
Sarkanā gaisma luksoforā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Arvien vairāk autovadītāju iebrauc krustojumā pie sarkanās gaismas, un tādēļ galvaspilsētā veidojas pamatīgi sastrēgumi. Policija plāno aktīvāk iesaistīties šī pārkāpuma risināšanā, vēsta raidījums "900 sekundes". 

Viens no šādiem piemēriem ir Nīcgales un Augusta Deglava ielu krustojums. Virzienā uz centra pusi ir Deglava tilts, kurā automašīnu plūsma remonta dēļ būtiski samazinājusies. Sastrēgumstundās autovadītāji signalizē, bet vienalga negaida un brauc krustojumā.

Arī tur, kur sastrēgumstundās stāv ceļu policijas ekipāžas, situācija nemainās. Piemēram, Brīvības un Gustava Zemgala gatvju krustojumā dažu stundu laikā tika sastādīti 15 administratīvie pārkāpumu protokoli.

"Vadītāju skaidrojums ir tāds – esmu iebraucis pie zaļā, es nevienam netraucēju, bet – kā netraucē?! Netraucē sev un kas blakus brauc, bet tiem, kas brauc perpendikulāri viņam, tiem traucē, aizsedz krustojumu. Tas nozīmē, ka tie autovadītāji, kas sāk braukt, ir spiesti apstāties krustojumā, un sastrēgums radies vienkārši ne no kā…" skaidro Ceļu policijas bataljona 6. rotas komandiera vietnieks Gatis Klāviņš.

Šogad deviņu mēnešu laikā par šo pārkāpumu sodīti gandrīz septiņas reizes vairāk autovadītāju, nekā pagājušogad visa gada laikā. Policija plāno pievērst pastiprinātu uzmanību šiem pārkāpumiem, jo tie ievērojami palēnina satiksmi galvaspilsētā. Tam piekrīt arī aptaujātie autovadītāji, jo, viņuprāt, šādi šoferi patiešām traucē.

"Man liekas, tā ir klaja nerēķināšanās ar citiem satiksmes dalībniekiem. Pat tagad, kad Rīgā ir diezgan intensīva un blīva satiksme saistībā ar tiltu remontiem… Bet, ja skatāmies pret pasaules praksi, mūsu sastrēgumi, kas var būt līdz pusstundai, tas patiesībā nav nekāds sastrēgums, ja pasaules mērogā skatīsimies… Bet mūsu nemitīga skriešana un neiecietība, tā ir pārāk liela," uzskata Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks.

Vēl viens iemesls, kāpēc autovadītāji iebrauc krustojumā, ir mobilā tālruņa lietošana sastrēguma laikā. Pat, ja blakus ir ceļu policisti.

Par iebraukšanu krustojumā pie sarkanās gaismas paredzēts sods 30 eiro apmērā, un pēc grozījumiem Sodu punktu noteikumos par to draud arī viens soda punkts.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu