"Es neko nenožēloju" Opra Vinfrija atklāti par izvēli dzīvot bez laulības un bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Opra Vinfrija.
Opra Vinfrija. Foto: AFP / Scanpix

Dzīves modeļi ir pagalam dažādi un bieži vien savu laimi iespējams atrast arī nesekojot sabiedrībā nostiprinātajiem priekšrakstiem. To ar savu piemēru pierāda amerikāņu televīzijas slavenība un uzņēmēja Opra Vinfrija, kura intervijā portālam "People" atklājusi savas pārdomas par dzīvi bez ģimenes.

65 gadus vecā amerikāņu slavenība ir iepazinusies ar savu ilggadējo partneri Stedmenu Grehemu kādā labdarības pasākumā 1986. gadā un kopš šī laika viņi dzīvojot kopā. Vinfrija atklājusi, ka sākotnēji domājusi, ka varētu arī uzsākt ģimenes dzīvi.

» "Viņš nomira savā gultā." Darbaholiķis dalās ar sirdi plosošu vēstuli pēc sava astoņgadīgā dēla nāves

"Vienā mirklī nopirku vēl vienu dzīvokli Čikāgā, jo domāju, ka, ja mēs apprecēsimies, mums noteikti noderēs bērnu istaba," atklājusi televīzijas zvaigzne. Ar laiku gan viņa sapratusi, ka precības nav viņas dzīves plānā un bērnistabai tā arī nebūs plānotā pielietojuma.

Opra Vinfrija intervijā gan atzinusies, ka bieži ir domājusi par bērniem un ir dziļi izjutusi uztraukumu par to, ka viņa nespēs kādam sniegt mātišķu mīlestību. Ar laiku sieviete gan sapratusi, ka sava bērna radīšana nav obligāta - savu mātes instinktu viņa varējusi realizēt palīdzot citiem. Slavenība stāstījusi, ka sapratusi, ka viņa patiesībā nespētu uzņemties vecāka lomas atbildību.

"Es gadiem ilgi esmu izjutusi spēcīgu cieņu pret sievietēm, kuras izvēlas palikt mājās un rūpēties par savu bērnu labklājību. Es tiešām nesaprotu, kā viņām tas izdodas," stāstījusi Vinfrija.

Viņa atklāj, ka sabiedrībā pieņemtais dzīves modelis nevarētu strādāt viņas dzīvē, kurā bieža parādība ir bijusi pat 17 stundas garas darba dienas. Opra tāpat izteikusi pateicību savam partnerim, kurš, pēc viņas vārdiem, nekad dzīvē nav neko no viņas pieprasījis. 

» "Kam ir nauda, tas pasūta mūziku!" Psihoterapeite Aina Poiša atklāj ģimeņu problēmas, ko visbiežāk nākas risināt

Lai arī pāris sākotnēji domājis, ka viņiem būtu jāapprecas, pēc vairākiem gadiem gan viņa, gan Stedmans sarunā atklājuši, ka viņiem šķiet, ka tas būtu izjaucis viņu 33 gadus ilgās attiecības.

"Galu galā - es neko nenožēloju," ar pārdomām dalījusies ietekmīgā sieviete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu