Rasisma skandāls futbolā. Angļu futbolisti no tribīnēm izdzird pērtiķa skaņas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rahims Stērlings
Rahims Stērlings Foto: AFP / Scanpix

Anglijas izlase Eiropas čampionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 6:0 viegli pārspēja Bulgārijas futbolistus. Diemžēl, galvenais šīs spēles temats nav pieredzētais laukumā, bet gan notikumi ārpus tā, jo futbola fani atkal izcēlās ar rasistiskām darbībām tribīnēs, vēsta "The Sun".

Mančesteras "City" zvaigzne Rahima Stērlinga un "Aston villa" aizsargs Tairona Mingsa spēles gaitā regulāri tika raidīti izsaucieni, kas atgādināja pērtiķiem raksturīgas skaņas. Daži no faniem pat atļāvās parādīt nacistiska rakstura žestus.

Anglijas futbolisti bija gatavi pārtraukt spēli jau pirmajā puslaikā, kad aizsargs Mingss vērsās pie līnijtiesneša ar jautājumu "Vai tu šo dzirdi?" Jautājums tika attiecināts uz pērtiķu izsaucieniem. 

Anglijas komandas kapteinis Harijs Keins tiesnešiem draudēja ar visas komandas došanos uz ģērbtuvēm, ja nekas netiks darīts lietas labā. Spēlē bija iestājies pārtraukums jau veselas sešas minūtes.

Stadiona ziņotājs mikrofonā uzrunāja skatītājus ar paziņojumu, ka spēle tiks pārtraukta vēlreiz vai pārtraukta vispār, ja nepieņemamā darbība turpināsies.

"Ņemot vērā, ka spēlei traucē rasistiskas darbības, tiesnesis ir licis noprast, ka spēli, iespējams, nāksies pārtraukt," skanēja paziņojums. "Rasisms nav tolerējams nekur, tāpēc, lūdzu, nešaubieties par to, ka spēle tiks pārtraukta, ja šādas darbības turpināsies."

Arī Bulgārijas kapteinis Ivelins Popovs puslaikā vienatnē vērsās pie tuvākajiem faniem, kuri izturējās nepieņemami.

Pēc spēles Anglijas izlases uzbrucējs Markuss Rešfords slavēja pretinieku kapteini, uzsverot spēlētāja drosmi doties ar faniem runāt vienatnē.

Pēc spēles savu prieku par uzvaru neslēpa Rahims Stērlings, kurš vietnē "Twitter" reaģēja uz sekojošu Pjēra Morgana ierakstu: "Nav labāka veida, kā aizvērt rasistisko bulgāru fanu mutes, ja melnādainais angļu futbolists viņu komandu iznīcina ar savu pārāko talantu." 

Komandas kapteinis, Keins pēc mača bija, iespējams visskarbākais.

"Rasisms nav pieņemams. Ceru, ka atbildīgajiem tiks piemēroti bargi sodi. Uzskatu, ka futbolu Bulgārijā būtu jāaizliedz. Neskatoties uz to, esmu lepns par to, cik vienoti puiši šajā spēlē bija. Palikām laukumā un aizvadījām lielisku spēli, ko, diemžēl, aizēnoja dažu indivīdu izdarības," savu viedokli pauda Keins.

Paredzams, ka tuvākajās dienās Eiropas Futbola asociāciju apvienība (UEFA) nāks klajā ar paziņojumu par notikušo incidentu un piespriežamajiem soda mēriem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu