Par neredzīgo nepalaišanu pāri ielai Liepājā pusstundas laikā sastādīti septiņi protokoli (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija vakar, 16. oktobrī, Liepājā veikusi eksperimentu, kura mērķis bija satiksmes dalībniekiem atgādināt par baltā spieķa nozīmi. Vietnē "Facebook" VP publicējusi ziņu, kurā ziņo par eksperimenta rezultātiem. 

Eksperiments tapis Baltā spieķa dienas ietvaros sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību. Personas ar redzes problēmām, turot horizontāli paceltu balto spieķi, centās šķērsot ceļu. Baltais spieķis norā, ka autovadītājiem šis gājējs ir jāpalaiž.

Policijas ekipāža autovadītājiem, kuri neapstājās, atgādināja par šīs norādes nozīmi, tāpat par šo pārkāpumu tika noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Kopumā vakar Liepājā šī eksperimenta ietvaros aptuveni pusstundas laikā tika noformēti 7 administratīvo pārkāpumu protokoli autovadītājiem, vecumā no 30 līdz 57 gadiem.

Apturētie autovadītāji nezināja, ko nozīmē pacelts baltais spieķis un izrādīja izbrīnu, kad viņiem tas tika izskaidrots. Latvijas ceļu satiksmes noteikumos ir paredzēts, ka transportlīdzekļa vadītājam jebkurā gadījumā, arī ārpus gājēju pārejām, jāpalaiž neredzīgais gājējs, kas rāda horizontāli paceltu balto spieķi.

Eksperimenta iniciators ir Liepājas Neredzīgo biedrība, kuras biedri ar šo problēmu sastopas ikdienā, tāpēc Baltā spieķa dienas ietvaros vēlējās rīkot šādu aktivitāti sadarbībā ar Valsts policiju. Valsts policija jau iepriekš bija apmeklējusi Liepājas neredzīgo biedrību un uzklausīja ikdienā radušās problēmsituācijas. 

Saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ceļa nedošanu neredzīgiem gājējiem, kas rāda signālu ar baltu spieķi, uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no 7 līdz 30 eiro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no 15 līdz 70 eiro. Vakar visiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuri nepalaida neredzīgu gājēju ar baltu spieķi, tika uzlikts naudas sods 15 eiro apmērā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu