Grētas Tūnbergas slavas dēļ mazā māsa saskaras ar sistemātisku apcelšanu un iebiedēšanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Adam Fondren / AP

Pēc Grētas Tūnbergas spēcīgās runas ANO nu jau publikas uzmanība ir nedaudz nomierinājusies. Kamēr viņa ceļo pa Kanādu, lai tiktos ar politiķiem un pievienotos klimata protestiem, viņas ģimene dzīvo bailēs no draudiem, ko saņem internetā. Vides aktīviste sniegusi interviju kādai Zviedrijas avīzei, kur atklāj, kā viņa un viņas ģimene tiek galā ar lielo sabiedrības uzmanību, vēsta medijs "Insider".

Apcelšana galvenokārt izpaužas tiešsaistē. Grēta avīzē uzsvēra, ka viņas ģimene cieš vairāk no pazemojumiem, kā viņa pati.

"Manai māsai ir 13 gadu, un viņai jāiztur sistemātiska iebiedēšana, naids un uzmākšanās."

» Ko sociālajos tīklos publicē vides aktīviste Grēta Tūnberga, kas kļuva par pasaules sensāciju

"Cilvēki, kuri raksta draudus un mani ienīst, to dara visai manai ģimenei, pat mazajai māsai. Atšķirība starp mani un cilvēkiem, kuri palikuši mājās, ir tā, ka es vienmēr esmu ceļā un nepieejama," viņa sacīja. Ģimenei gan nākoties regulāri ziņot par draudiem policijai.

Tūnbegra piebilda, ka, lai arī viņai apkārtējie pastāvīgi piedāvā palīdzību, viņas māsai "nav nekāda atbalsta".

Viņa sacīja: "Labākais veids, kā man šobrīd palīdzēt, ir atbalstīt manu māsu. Ne tāpēc, ka viņa ir mana māsa, bet gan tāpēc, ka viņa ir brīnišķīga un spēcīga persona."

Grēta Zviedrijas avīzē arī dalījās vairāk par to, kā viņa sagatavojās savai ANO runai septembrī. Viņa sacīja, ka jau vairākus mēnešus domājusi par runu, kurā viņa apsūdz politiķus par viņas jaunības zagšanu, un ka viņa vēlas pārliecināties, ka tā "vaino un apkauno" pie varas esošos cilvēkus.

» "Tā palaistuve!" Itāļu futbola treneris apvaino vides aktīvisti Grētu Tūnbergu

Uz jautājumu, vai viņa saņem palīdzību runu sagatavošanā, viņa atbildēja: "Kad runa ir pamatoti pabeigta, es to nosūtu vairākiem zinātniekiem. Viņi vienmēr ir atšķirīgi, atkarībā no tā, kurš ir kādas jomas eksperts. Parasti saņemu atbildi dažu stundu laikā. Komentāri, piemēram: "Šeit jums vajadzētu to pievienot" vai kaut ko izmainīt, ja fakti ir nepareizi vai maldinoši."

Intervijā Tūnberga komentēja arī ASV prezidentu Donaldu Trumpu. Viņa žurnālistiem sacīja, ka tad, kad Tramps tika ievēlēts 2016. gadā, viņa uzskatīja, ka tas ir "kritisks brīdis", bet ne negatīvā nozīmē.

"Es gribēju, lai cilvēki pamostas. Es domāju, ja viņš [Tramps] tiks ievēlēts, cilvēkiem būs jāpamostas."

ASV prezidents ir spītīgs klimata pārmaiņu noliedzējs, taču Grēta uzskata, ka viņa bezkompromisa attieksme ir nākusi par labu kustībai: "Klimata kustība šodien noteikti nebūtu tik spēcīga, ja Hilarija Klintone būtu uzvarējusi... Es varbūt kļūdos, bet es uzskatu, ka Trampa vēlēšanas bija pagrieziena punkts klimata pārmaiņām. "

» Vai Latvijai būs sava Grēta? Skolniece Austra televīzijā runā par klimata pārmaiņām

Tūnberga piektdien, 18. oktobrī, pievienosies klimata streikam Edmontonā, Kanādā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu