"Ventspils" kompensācijas laikā liedz "Riga" svinēt uzvaru čempionātā; RFS sev garantē vismaz sudrabu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils Futbola Klubs (Facebook)

Latvijas futbola čempionvienība "Riga" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā piedzīvoja negaidītu zaudējumu, tādējādi vēl paturpinot intrigu par to, kas uzvarēs šī gada sezonā.

"Riga" viesos ar rezultātu 1:2 (1:0) piekāpās "Ventspilij".

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu izcēlās Oļegs Laizāns, bet mājiniekiem precīzi sita Lukass Villela-Rezende un Romāns Mickēvičs.

Rezultātu spēles septītajā minūtē atklāja Laizāns, kurš pie aptuveni 17 metru atzīmes saņēma bumbu no Stefana Paniča, panākot 1:0. 24.minūtē sarežģītu rīdzinieku sitienu atvairīja Konstantīns Mahnovskis, bet minūti vēlāk pie brīvsitiena tika viesi. To izpildīja Laizāns, tomēr viņa centrētā bumba nesasniedza Antoniju Černomordiju, bet Romāns Debelko, ieguvis atlēkušo bumbu, nespēja izlauzties līdz vārtiem.

30.minūtē uz vārtu priekšu Debelko izvirzīja Laizāns, tomēr leģionāra raidījums lidoja nedaudz garām labajam vārtu stabam. Nepilnas piecas minūtes vēlāk Vladislavs Fjodorovs nokļuva labā sitiena pozīcijā, tomēr Mahnovskis viņa sitienu novirzīja garām vārtiem. Atlikušajā laikā neviena no komandām vairs bīstami neapdraudēja pretinieku vārtus, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar minimālu viesu pārsvaru 1:0.

Otrais puslaiks sākās salīdzinoši mierīgi, pirmo bīstamo epizodi 65.minūtē izveidojot mājiniekiem, tomēr Roberts Ozols palika nepārspēts. Tas gan mainījās 71.minūtē, kad rīdzinieku aizsargu izmānīja Villela-Rezende, kura raidījums laideni pārlidoja Ozola galvai, izlīdzinot rezultātu. 80.minūtē uz vārtiem rāvās Kaspars Svārups, taču viņš nespēja panākt bumbu. Atlikušajā laikā nedaudz aktīvāk uzbruka viesi, tomēr gala vārds piederēja ventspilniekiem, kuri kompensācijas laika trešajā minūtē izrāva uzvaru ar 2:1.

Villela-Rezende iecentrēja bumbu soda laukumā, kur pirmais pie tās bija Mickēvičs, nodrošinot savai komandai svarīgu uzvaru.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. 

"Riga" futbolisti virslīgā zaudējuši nav trīsarpus mēnešus, šajā sērijā desmit mačos izcīnot astoņas uzvaras un divas reizes nospēlējot neizšķirti. Turpretī "Ventspils" nav uzvarējusi piecās spēlēs no vietas - četri neizšķirti un viens zaudējums. Ja rīdziniekiem atliek vien noņemt jebkurus jautājumus par čempiotitulu, tad "Ventspilij" ir svarīga cīņa par vietu pirmajā trijniekā. Četrus punktus aiz Kurzemes kluba ir Jūrmalas "Spartaka" vienība, kurai ir viena spēle rezervē.

Pirmajā aplī pārāki ar 2:0 bija rīdzinieki, otrajā aplī ar 1:0 uzvarēja ventspilnieki, bet trešajā aplī mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Sagaidījusi sev izdevīgu rezultātu cīņā par Latvijas čempionu titulu RFS stadionā "Arkādija" mačā pret "Daugavpili" bija vajadzīga uzvara. Un to RFS izcīnīja ar 2:0 (1:0).

11.minūtē pēc standartsituācijas bumba jau nonāca viesu vārtos, kad pēc slovāka Tomāša Šimkoviča piespēles bumbu vārtos pārvirzīja Vitālijs Jagodinskis, taču bija pacelts tiesneša karodziņš - aizmugure, un vārti netika ieskaitīti. 18.minūtē pēc vēl vienas Šimkoviča piespēles pēc turnīra rezultatīvākā spēlētāja serba Darko Lemajiča sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu, taču atkal tika fiksēta aizmugure. Rezultāts tika atklāts 23.minūtē, kad pēc ilga un bīstama RFS uzbrukuma bumbu vārtos no soda laukuma centra raidīja Dāvis Ikaunieks. Jau pēc minūtes viņš varēja izcelties vēlreiz, taču vārtos bumbu atvairīja kapteinis Jurijs Sokolovs. Pirmā puslaika beigās Andrejs Cigaņiks apspēlēja vairākus pretinieku spēlētājus un trāpīja pa vārtu stabu, rezultātam nemainoties.

Otrā puslaika 66.minūtē pēc vēl vienas Šimkoviča piespēles efektīvi šķērītē atmuguriski sita Lemajičs, taču vārtu guvums izpalika. 80.minūtē Lemajičs, kurš visu maču bija uzbrukumu smailē, tomēr savu panāca, raidīdams bumbu vārtos no tuva attāluma, - 2:0. Uzvara nozīmēja, ka RFS komanda jau ir nodrošinājusi vismaz sudraba medaļas.

RFS virslīgā nav zaudējuši jau divus mēnešus, sešos dueļos svinot piecas uzvaras, turklāt Pārdaugavas komanda guvusi panākumus četrās spēlēs pēc kārtas. Turpretī Daugavpils vienība nav uzvarējusi vairāk kā divus mēnešus - astoņās spēlēs pieci zaudējumi un trīs neizšķirti. RFS jau šodien varēja nodrošināt sudraba medaļas, bet "Daugavpilij" punkti svarīgi cīņā par nenokļūšanu pārspēlēs.

Daugavpils komandai šodien nevarēja palīdzēt uzreiz trīs futbolisti. Pussargs Maksims Toņiševs un aizsargs Daniels Balodis ir izīrēti no RFS un pret savu klubu nedrīkst spēlēt, turklāt viņi tāpat kā aizsargs Dāvids Akintola ir sakrājuši brīdinājumus.

Visās trīs šosezon savstarpējās spēlēs bija uzvarējuši rīdzinieki - divreiz 1:0 un vienreiz 3:2.

Svētdien "Spartaks" savā laukumā uzņems "Metta" komandu, bet "Liepāja" mājās cīnīsies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistiem. 

Ar 60 punktiem 28 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par pieciem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 28 mačos ir "Spartaks" vienībai. Vēl 38 punkti 28 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 35 punktus 28 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 32 punkti ir "Jelgavai". Tikmēr 27 punkti 29 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 24 punktiem 29 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu