Gaišā dienas laikā uzbrūk ar nazi. Krāslavā aizturēts vīrietis par slepkavības mēģinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Svētdien, 20. oktobrī, Krāslavā dienas vidū sadurti divi vīrieši. Aizdomās par šo nodarījumu aizturēta jau agrāk tiesāta persona, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Svētdien, 20. oktobrī, ap plkst. 14.30 policijas Krāslavas iecirknī saņemta informācija, ka pilsētas centrā kāds cilvēks uzbrucis un, izmantojot nazi, nodarījis miesas bojājumus diviem vietējiem iedzīvotājiem. Pēc sākotnējās informācijas, 1965. gadā dzimis vīrietis, ejot gar kādu tirdzniecības objektu, piegājis pie 1963. un 1966. gadā dzimušiem vīriešiem, izvilcis nazi un dažu sekunžu laikā iedūris abiem. 

Viens no sadurtajiem no notikuma vietas aizskrējis pēc palīdzības un izsaucis operatīvos dienestus, savukārt otrs nokritis zemē, pēc kā uzbrucējs vēl kādu brīdi turpinājis nodarīt viņam miesas bojājumus. Pēc uzbrukuma iespējamais vainīgais notikuma vietu atstāja.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā un noskaidrojot uzbrucēja pazīmes, sākti iespējamās vainīgās personas meklēšanas pasākumi, savukārt cietušie nodoti mediķu rokās. 

Apsekojot apkārtni, dažu stundu laikā policisti atraduši un aizturējuši iespējamo uzbrucēju - 1965. gadā dzimušo vīrieti.

Pašlaik attiecībā pret vīrieti ir sākts kriminālprocess par divu personu slepkavības mēģinājumu, turpinās visu notikuma apstākļu izmeklēšana, tostarp tiek skaidroti uzbrucēja rīcības motīvi. Iespējamais vainīgais jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā, tostarp bijis tiesāts. Šodien ar tiesas lēmumu aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. 

Belova atgādina, ka par slepkavības mēģinājumu sevišķi pastiprinošos apstākļos soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu