"Mani sita, kad aizturēja. Man bija 14 gadu." Latvijā atkārtoti tiesā vīrieti par zādzību, kas izdarīta pirms 25 gadiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Vakar trīs tiesnešu sastāvā notika tiesa, kurā tiesāts vīrietis par noziegumiem, kuri izdarīti pirms 25 gadiem. Vīrietis tika apsūdzēts par ledeņu, piecu kinderolu, muzikālo centru, un citu priekšmetu zādzībām, ziņo raidījums "Panorāma".

Zādzības no veikaliem, kuru dēļ tika rīkota tiesa, notika deviņdesmito gadu sākumā. Apsūdzētais ir Romāns Siņicins, kurš noziegumu brīdī bija četrpadsmit gadus vecs. Noziegumā piedalījās vairāki pusaudži, kuri tolaik atzinās un liecībās minēja arī Romānu. Taču Romāns savu vainu noliedza.

"Mani pašu sita policisti, kad aizturēja. Man bija 14 gadu. Mani iesēdināja cietumā, es nosēdēju veselu gadu. Vēlāk mani atbrīvoja," stāstīja Romāns. 

Arī vēlāk pēc notikušā, Romāns nonāca policijas redzeslokā. Arī šoreiz tās bija apsūdzības par zādzībām. Romāns izcieta sodu un 2005. gadā pameta Latviju. Ārzemēs Romāns sāka strādāt un veidot ģimeni. Apsūdzība par pusaudžu gados veiktajām zādzībām tikusi atlikta. Taču jau gadu vēlāk, 2006. gadā, Romānam pašam to nezinot, tika pieņemts lēmums vīrieti arestēt. 

"Es vairākkārt braucu uz Latviju, ieguvu vadītāja apliecību, nezināju, ka esmu meklēšanā. Pēc tam atnācu mainīt pasi un mani arestēja," skaidro Romāns

Pēc aresta vīrietis tika nogādāts centrālcietumā. Pirmajā tiesu instancē Romāns tika attaisnots. Tomēr šā gada maijā, kad kopš zādzībām ir pagājuši 25 gadi, prokuratūra uzstāj, ka tiesas process ir jāturpina.

"Pirmās instances tiesas lēmums, bija apsūdzēto attaisnojošs, prokuratūra uzturēja apsūdzību pirmās instances tiesā, un ir tikai loģiski, ka, nesaskatot pietiekamu pamatu sprieduma attaisnošanai, es lēmu par protesta iesniegšanu," skaidro Rīgas rajona prokuratūras prokurore Kristīne Jakovļeva.
Detaļas par tiesvedību un procesa lietderību prokurore nekomentē. 

"Šī lieta ir pierādījums tam, cik bezjēdzīgi un nejēdzīgi tiek lietoti gan tiesas, gan prokuratūras resursi," uzskata apsūdzētā aizstāvis Artūrs Zvejsalnieks.

Romāna Siņicina lieta iesniegta Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kur pieteikums pieņemts vēl pirms tiesvedības noslēguma Latvijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu