Urbanovičs centīsies panākt savu "politisko nāvi" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (no labās) pirms Saeimas sēdes.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (no labās) pirms Saeimas sēdes. Foto: Zane Bitere/LETA

Mēģinot stimulēt jaunu līderu parādīšanos un attīstību partijā "Saskaņa", partijas Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs centīsies panākt savu "politisko nāvi", sacīja pats politiķis.

Vērtējot notiekošo partijā, kura piedzīvo popularitātes kritumu un kurai nedēļas nogalē gaidāma vadības maiņa, Urbanovičs pauda, ka, "daudz un godīgi stāstot par visām problēmām", viņš riskē tapt izslēgts no partijas, tomēr politiķis atzīst, ka problēmu partijai daudzās jomās ir daudz.

"Mēs esam ilga un liela partija, tāpēc ir ne tikai panākumi, bet arī kļūdas, kas liek sevi manīt," sacīja deputāts.

Viņaprāt, lielākā problēma "Saskaņā" ir komunikācija, tāpēc būtu nepieciešams panākt to, ka notiek dzīva mijiedarbība starp ierindas biedriem, nodaļām, valdi un deputātiem.

"Tikai tā var pārvarēt esošās grūtības, organizējot darbu, kur visu viedokļi tiek ņemti vērā, kur darbojas iekšējā kritika un līderu atskaites, programmas tiek pildītas. Ja man nepaveiksies un es kļūšu par valdes priekšsēdētāju, tas būs mans galvenais uzdevums," teica politiķis, uzsverot, ka pārējās problēmas risināmas caur šo mehānismu.

Urbanovičs nepiekrīt, ka komunikācijas problēma liecinātu par partijas vadības attālināšanos no ierindas biedriem.

"Problēmas partijā nav viena [cilvēka] vaina, tā ir visu vaina," uzskata politiķis.

Viņš atzina, ka viena cilvēka kļūšana par partijas seju "ir ilustrācija tām problēmām, kas mums ir partijā".

"Uzskatu, ka mums ir daudz labu ļaužu, spilgtu līderu, kuru viedokli un darbus vajadzētu vairāk eksponēt, jo tas būtu vērtīgi ne tikai partijai, bet arī visai sabiedrībai.

Urbanovičs uzsvēra, ka partijai patlaban nākas maksāt par to, ka tai ilgus gadus bija izdevīga viena spilgta, populāra līdera kulta attīstīšana.

Iespēju tapt ievēlētam par partijas vadītāju saucot par "nepaveikšanos", Urbanovičs uzsver, ka tik lielas partijas vadība ir smags darbs, ko viņš jau ir pieredzējis.

"Bez īpašas sajūsmas domāju par to, kas mani gaida," sacīja politiķis, uzsverot, ka atteikties kandidēt uz partijas vadītāja amatu viņš nevarot, jo ir "līdzvainīgs tajā, kas ar mums ir noticis".

Politiķis uzsvēra, ka viņa uzdevums ir panākt, lai risinājumi partijā tiktu meklēti savstarpējas komunikācijas rezultātā.

Vērtējot abus pārējos "Saskaņas" priekšsēdētāja amata kandidātus, Urbanovičs sacīja, ka parlamentārietis Vjačeslavs Dombrovskis ir spilgta personība, savukārt bijušais Saeimas deputāts Andris Morozovs - nepelnīti nepamanīts un nenovērtēts, lai gan viņam esot "liela nākotne". Urbanovičs neuzskata, ka viņš pats kongresā "aizēnos" abus pārējos kandidātus.

"Viņi ar savu kandidēšanu ir jau radījuši interesi partijas struktūrās," uzskata politiķis, paužot viedokli, ka būtu tikai pareizi, ja kongresa dalībnieki ieraudzītu Morozova un Dombrovska pārākumu daudzās jomās.

"Būtībā man ir tikai viens trumpis - atbildība par to, kas ir noticis, kas vienlaikus ir arī pienākums mēģināt izdarīt kaut ko, lai iestātos nākamā paaudžu maiņa partijā," pauda Urbanovičs.

"Turēšu īkšķus, lai viņi mani varētu patriekt. Tas būtu partijas veselības kalngals, kad viņi mani izkonkurēs. Esmu piekritis startēt, strādājot [amatā] ne vairāk kā divus gadus. Es nezinu, vai es tikšu galā, bet es negribu vilkt ilgāk par šo periodu. Es ceru, ka viņi pa šiem diviem gadiem padarīs par neiespējamu manu konkurenci ar viņiem. Es centīšos panākt savu "politisko nāvi"," sacīja deputāts.

Urbanovičs sagaida un sola stimulēt arvien jaunu līderu parādīšanos partijā. Ilustrējot nepieciešamību veidoties jaunai līderu paaudzei "Saskaņā", Urbanovičs teica: "Vienā intervijā teicu, ka gribu būt kā Jēzus Kristus. Viņš atļāvās nomirt par mūsu grēkiem tikai tad, kad atrada 12 turpinātājus - apustuļus. Es arī gribētu kādu duci atrast, bet šie divi ir pirmie no tiem."

Kā ziņots, sestdien, 26. oktobrī, notiks "Saskaņas" kongress, kurā tiks ievēlēta jauna politiskā spēka vadība.

Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē trīs cilvēki - Urbanovičs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais Saeimas deputāts Andris Morozovs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu