Snoudenam ir atbildes uz jautājumiem par populārākajām sazvērestību teorijām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edvards Snoudens.
Edvards Snoudens. Foto: AFP / Scanpix

Citplanētieši, viltus nolaišanās uz Mēness, ķimikālijas, ko ļaunu mērķu vadīta valdība izsmidzina no lidmašīnām - Edvards Snoudens ir izmeklējies ASV drošības tīklu dziļumos un var apgalvot, ka sazvērestību teorijas nav patiesas, ziņo CNN.

Kā Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbiniekam un Nacionālās drošības aģentūras (NSA) darbuzņēmējam Snoudenam bija piekļuve daudziem ASV visrūpīgāk slēptajiem noslēpumiem. Un kā jebkurš cits ziņkārīgais ar piekļuvi CIP "Google" versijai, Snoudens meklēja atbildes uz daudziem sabiedrību interesējošiem jautājumiem.

Izrādās, ASV varasiestādēm nav ziņu par ārpuszmes dzīvības formām.

"Lai būtu skaidrs, cik man zināms, citplanētieši nekad nav mēģinājuši sazināties ar Zemi," Snoudens rakstījis savā jaunākajā memuārā. "Katrā ziņā viņi nav sazinājušies ar ASV izlūkdienestiem."

Savukārt uz Mēness cilvēki patiešām ir nolaidušies.

"Gadījumā ja jums bija jautājumi: Jā, cilvēks patiešām nolaidās uz Mēness. Klimata pārmaiņas ir īstas. [Lidmašīnu izdalītās] ķimikālijas nav patiesība," viņš papildināja.

Snoudens pie sazvērestību teorijas atgriezās trešdien, 23. oktobrī, Džo Rogana podkāstā. Viņš atkārtoja, ka "nav pierādījumu", ka pastāv citplanētieši, lidmašīnu atstātas ķimikāliju pēdas un tamlīdzīgas lietas.

"Es zinu, Džo, es zinu, ka tu gribi, lai pastāv citplanētieši," Snoudens jokoja. "Es zinu, ka Nīls Degrass Taisons ļoti grib, lai ir citplanētieši. Un visticamāk viņi pastāv, vai ne?"

"Bet ideja, ka mēs viņus slēpjam - ja mēs viņus slēpjam - man bija smieklīgi milzīga pieeja NSA, CIP, armijas, visu šo grupu tīkliem. Es neko nevarēju atrast," piebilda Snoudens. "Tādēļ, ja šī informācija ir paslēpta, un tā varētu būt paslēpta, tā ir noslēpta sasodīti labi, pat no cilvēkiem, kas tajā visā ir iekšā."

Snoudenam gan nav atbildes uz jautājumu, kāpēc tik daudz cilvēki internetā tic sazvērestību teorijām.

"Visiem gribas ticēt sazvērestību teorijām, jo tās piešķir jēgu dzīvei," viņš sacīja podkāstā. "Tas mums palīdz noticēt, ka kāds visu kontrolē, ka kāds rausta aukliņas."

Edvards Snoudens ir bijušais CIP un NSA darbinieks. Plašākai sabiedrībai viņš kļuva pazīstams 2013. gadā, kad Snoudens vairākiem laikrakstiem sniedza slepenu informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personas izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus.

Lai izvairītos no notiesāšanas ASV, Snoudens dzīvo Krievijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu