Pēc 18 mēnēšu cietumsoda izciešanas ASV atbrīvota Krievijas aģente Butina (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas aģente Marija Butina.
Krievijas aģente Marija Butina. Foto: Reuters/ScanPix

ASV no cietuma atbrīvota Krievijas pilsone Marija Butina, kura izcietusi 18 mēnešu cietumsodu par līdzdalību sazvērestībā ar mērķi nodibināt neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku, liecina  ASV Imigrācijas un muitas dienesta publiskotā informācija

Butina 2018. gada jūlijā tika aizturēta Vašingtonā. Viņa tika apsūdzēta, ka bez atbilstošas reģistrācijas darbojusies kā ārvalsts aģente.

Pērnā gada decembrī Butina, tiesā parakstot vienošanos par atzīšanos, apliecināja, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku. 

» ASV tiesa Krievijas aģentei Butinai piespriež 18 mēnešus cietumā

Tiesas sēdē Vašingtonā Butina skaidroja, ka darbojusies Krievijas amatpersonas vadībā.

Viņa atzinās, ka centusies nodibināt kontaktus ar ietekmīgo ASV šaujamieroču lobija organizāciju, lai dibinātu neoficiālus kontaktus konservatīvajās aprindās pirms ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanām, kurās Donalds Tramps sakāva Hilariju Klintoni.

Butinas lieta tika nodalīta no ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas par Krievijas saitēm ar Trampa kampaņas cilvēkiem.

Domājams, ka Butina, kas pašreiz atrodas ASV Imigrācijas un muitas dienesta uzraudzībā, atgriezīsies Krievijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu