"Brexit" termiņš tiek pagarināts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Brexit". Ilustratīvs attēls
"Brexit". Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Eiropas Savienība (ES) piekritusi pagarināt "Brexit" termiņu līdz 2020. gada 31. janvārim, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Jau ziņots, ka 27 ES dalībvalstis ir vienisprātis, ka "Brexit" ir jāatliek uz laiku pēc 31. oktobra.

Vēstnieki vienojušies, ka lēmums tiks pieņemts rakstiskā procedūrā, nevis līderu ārkārtas samitā, un viņu nākamā sanāksme gaidāma pirmdien.

ES dalībvalstis jau trešdien vēstnieku sanāksmē principā piekrita atlikt "Brexit" uz laiku pēc 31. oktobra.

"Visi bija vienisprātis, ka termiņu ir nepieciešams pagarināt, lai izvairītos no bezvienošanās "Brexit"," pēc trešdienas sanāksmes ziņu aģentūrai AFP sacīja avots.

Atbilstoši līdzšinējam plānam paredzēts, ka Lielbritānijai jāizstājas no ES 31. oktobrī, bet  Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons sestdienas vakarā lūdza ES pagarināt "Brexit" termiņu līdz 31. janvārim.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments sestdien nobalsoja par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt premjerministra Borisa Džonsona panākto "Brexit" vienošanos ar Eiropas Savienību, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums.

Tā kā līdz ar to netika apstiprināta "Brexit" vienošanās, automātiski iedarbojās likums bezvienošanās "Brexit" novēršanai, saskaņā ar kuru premjeram sestdienas vakarā nācās lūgt ES pagarināt "Brexit" termiņu līdz 31. janvārim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu