Porziņģis atguvis NBA rekordista statusu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis jauno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu ir iesācis spēcīgi. Pēc trešās spēlēs liepājnieks ir atgriezies arī līgas rekordista statusā, ziņo līgas statistiķis Džastins Kubatko.

Porziņģis karjeras pēdējos 20 mačos pēc kārtas atzīmējies ar vismaz vienu realizētu trīspunktu metienu un vienu bloķētu metienu, kas ir jauns NBA rekords.

Līdz šim rekords šajā statistikas rādītājā piederēja amerikāņu basketbolistam Brūka Lopesam no Milvoki "Bucks". Viņam ar šādu statistiku izdevās izcelties 19 spēlēs pēc kārtas.

Porziņģis atgriezies NBA rekordista statusā, jo 2018. gada februārī latviešu basketbolists pārspēja iepriekšējos rekordistus šajā rādītājā - vienaudzi Karlu Entoniju Taunsu un leģendāro Krisu Vēberu, kuriem bija 14 spēļu sērija.

Pērn janvārī un februārī Porziņģis jau bija ceļā uz rekorda labošanu. Ar vismaz vienu precīzu trīspunktu metienu un vienu bloķētu metienu latvietis bija izcēlies jau 17 mačos pēc kārtas, taču viņš guva ceļgala traumu, kuras dēļ nācās izlaist nākamos 20 mēnešus.

Neskatoties uz ilgo pauzi un komandas maiņu, šīs sezonas pirmajās trīs spēlēs Porziņģim izdevās pirms vairāk nekā gada iesākto turpināt.

Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu (sākums plkst. 3.00 pēc Latvijas laika), izbraukumā tiekoties ar Denveras "Nuggets".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu